FIRMĂ-PRIETENĂ – Insolventa Energoplus va executa, magistral, reparații în Piața Teatrului din Tîrgu Mureș

0
835
Piața Teatrului din Tîrgu Mureș

CONTRACT. Energoplus, sereleul controlat de Ioan Nucu Man (48 de ani), un apropiat al primarului Dorin Florea și fost președinte al ASA Tîrgu Mureș și specializat pe lucrări finanțate din bugete publice, va executa reparații în Piața Teatrului din Tîrgu Mureș contra sumei de peste 41.000 de euro (193.904,52 lei + TVA). Conform contractului semnat de primarul Dorin Florea și reprezentantul firmei Energoplus, termenul de execuție este de patru luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

 

Achiziția  a fost făcută prin noul aistem eectronic de achizitii publice – SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice). Firma Energoplus SRL din Tîrgu Mureș a intrat în insolvenţă pe 29 septembrie 2017 (suma de plătit – masa credală acceptată – fiind de aproape 10 milioane de lei, fiind formată din datorii salariale și alte tipuri de creanțe).

 

Proprietarul firmei Energoplus a fost trimis în judecată de DNA, în 16 decembrie 2015, împreună cu un “lot lărgit” din Primărie (printre care: primarul Dorin Florea, fostul viceprimar Claudiu Maior și alți cinci funcționari), în cazul FC ASA 2013, pentru complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri în formă continuată și spălare de bani.

 

Piaţa Teatrului (suprafaţă de 18.104 metri pătrați) a fost complet reabilitată în anul 2011 cu suma de aproape 12 milioane de lei, finanțarea fiind făcută exclusiv din bugetul local. În 2014 s-au mai alocat, tot din bugetul orașului, 186.000 de lei.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ