Firmele de taxi și cele de ride-sharing concurate de o aplicație neautorizată

LIFE. Taximetriștii se confruntă cu o problemă gravă în legătură cu platformele de comenzi pentru mașini, care funcționează ilegal și încasează bani fără a plăti comisioanele corespunzătoare. Aceste platforme nu sunt verificate de nicio instituție a statului, deoarece legile sunt create în așa fel încât să nu ofere nicio autoritate pentru monitorizarea lor.

În ultimii ani, în România au apărut platforme care pretind că funcționează ca servicii legale de taximetrie sau ride-sharing, atrăgând clienții cu reclame și oferte aparent legale. Cu toate acestea, acestea nu sunt acreditate de nicio instituție, iar taximetriștii care au făcut sesizări la Ministerul Comunicațiilor și alte organizații nu au primit nicio soluție.

Legile diferite ale taximetriei și transportului alternativ permit firmelor să opereze în ilegalitate și să continue să funcționeze, fără a fi verificate. Aplicațiile care distribuie comenzi de taxi sau ride-sharing nu sunt supuse controlului deoarece nu li se cere nicio acreditare. Acest lucru creează o concurență neloială față de companiile de taxi autorizate.

Printre aplicațiile ilegale care funcționează în întreaga țară, inclusiv București, una dintre ele a început să distribuie comenzi către mașini particulare, pretinzând că este în categoria “ride-sharing”, deși nu deține autorizația corespunzătoare. Aceste aplicații nu sunt doar o problemă fiscală, ci și un risc pentru siguranța pasagerilor, deoarece distribuie comenzi către șoferi și mașini care nu sunt autorizați sau verificați de organismele competente.

Aplicația în cauză a reușit să se promoveze în hoteluri și restaurante, distribuind vouchere cu reduceri pentru angajații acestora, fără a le comunica că nu funcționează legal. Totuși, aceste platforme nu sunt supuse niciunei autorități sau verificări, iar Ministerul Comunicațiilor și Ministerul Transporturilor nu au putut interveni în acest caz.

În concluzie, problema aplicațiilor ilegale de comenzi pentru mașini necesită o atenție sporită din partea autorităților pentru a asigura o concurență corectă pe piața transportului și pentru a proteja siguranța pasagerilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare