FLYERE ANTI-TONCEAN – La Reghin, Poliția sesizată de BEC să cerceteze dacă UDMR-PSD sunt vinovate de mita electorală reclamată de PNL

CAMPANIE MURDARĂ. În urma sesizării de candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Reghin, Sebastian Gabriel Toncean, Biroul Electoral de Circumscripţie Municipală nr. 2 Reghin a trimis Poliţiei plângerea cerând identificarea autorilor „de la UDMR-PSD” care ar fi plătit niște cetățeni să distribuire materiale cu conţinut denigrator la adresa lui Toncean.

 

Conform reclamației depuse de PNL, câțiva cetăţeni din cartierul Apalina au primit duminică, 20 septembrie, 1.000 de euro “de la reprezentanții UDMR-PSD, care au făcut front comun pentru susținerea candidaturii dl. Mark Endre”. În schimbul banilor, cetățenii trebuiau să distribuie materiale denigratoare la adresa lui Toncean, evident, respectivele flyere neavând înscrise datele prevăzute de lege (de identificare și asumare).

 

Aceasta nu este prima dispută tranșată de BEC Reghin între PNL și UDMR/PSD, tensiuni iscate din momentul în care PNL și USR au reușit să convingă instanțele de judecată să infirme candidaturile PSD pentru funcțiile de primar al municipiului și președinte al Consiliului Județean, Maria Precup (primarul în funcție) și Vasile Ghiorghe Gliga (președintele PSD Mureș) primind interdicție de a candida.

 

În această campanie electorală, PNL a convins BEC Reghin să dispună ștergerea de pe Facebook a unor materiale denigratoare la adresa lui Toncean, iar PSD să convingă BEC să dispună ștergerea unui videoclip care contravine legii.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare