FOTBAL – Avântul Reghin câștigă în prelungiri la Ungheni, în derby-ul mureșean al Cupei României

CUPA ROMÂNIEI. Echipa de Liga a III-a CSM Avântul Reghin s-a calificat în turul IV al Cupei României, după ce a învins marți, la Ungheni, pe Stadionul Orășenesc, în derby-ul județean al competiției, echipa de Liga a IV-a CS Unirea Ungheni 2018 – Unirea Ungheni și Avântul Reghin erau singurele echipe din județul Mureș rămase în competiție.

 

Cu un prim gol înscris chiar în debutul partidei, prin Cristian Chirilă (minutul 9), reghinenii păreau că-și vor face ușor meciul cu divizionara județeană Unirea Ungheni, însă echipa de Liga a IV-a a egalat 11 minute mai târziu. Totuși, golul lui Adrian Murar (minutul 27) avea să stabilescă scorul la pauză, iar cel al lui David Potor (din minutul 74) conducea spre pronosticul logic al calificării fără emoții a reghinenilor. Totuși, Unirea a reușit supriza, egalând situația pe tabela de marcaj în doar 3 minute, cu două goluri înscrise pe finalul jocului (în minutele 84 și 86), iar partida a intrat în prelungiri.

 

Experiența Avântului și-a spus cuvântul în reprizele de prelungiri, reghinenii înscriind de două ori prin căpitanul Florin Truţă (în minutul 105) și prin Nicolas Berki, tânărul de doar 17 ani marcând la sfârșitul ultimei reprize a prelungirilor (în minutul 117) și fixând scorul final al meciului, condus de o brigadă clujeană cu Marius Nechita Chioran la centru, la 3-5 (1-2; 3-3).

 

Astfel, Avântul Reghin s-a calificat în faza a IV-a a Cupei României, etapă care are loc în perioada 10-12 septembrie 2019 și în care joacă 27 de echipe calificate din turul anterior plus echipele rămase din Liga 2 – începând din acest tur FRF premiază participantele, indiferent dacă acestea sunt eliminate.

 

Etapa a V-a a Cupei României (16-imi), în care intră în competiţie şi cele 14 echipe din Liga 1, are loc în 24-26 septembrie 2019. Faza optimilor de finală se desfășoară în 29-31 octombrie 2019, sferturile în 3-5 martie 2020, semifinalele în 21-23 aprilie 2020 (turul) și în 12-14 mai 2020 (returul), iar finala are loc în 23 mai 2020.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare