FOTBAL – Avântul Reghin câștigă pe teren propriu și urcă pe locul 11

LIGA A III-A. În etapa a 14-a a Ligii a III-a, Avântul Reghin (singura echipa mureșeană care activează într-un alt eșalon valoric decât cel județean), a dispus, pe teren propriu, de Industria Galda. Meciul din Reghin nu a fost însă unul ușor pentru Avântul, care s-a văzut condusă în minutul 37, de echipa satului Galda de Jos (jud. Alba), aflată la acel moment pe penultimul loc al seriei (acum este pe ultimul loc), care a luat conducerea prin golul lui Alecu Cioară dintr-un lob peste Bucin (portarul reghinenilor a salvat și în acest meci numeroase ocazii de 1-1, aducându-și un aport decisiv la victorie).

 

Până la pauză, însă, reghinenii au restabilit egalitatea pe tabelă, Ovidiu Covaciu înscriind în minutul 40 golul egalizator, după un șut din careu care a lovit și bara înainte de a intra în poartă. Doar spre finalul partidei condusă la centru de M. Naidin din Piteşti, în minutul 87, Avântul a trecut în avantaj, prin golul din unghi închis, marcat de Adrian Murar, cel care a și consfințit rezultatul final – Avântul Reghin – Industria Galda: 2-1 (1-1).

 

O subliniere: din cauza faptului că oaspeții au avut doar juniori pe banca de rezerve, nu au efectuat nicio schimbare. Antrenorul Răzvan Dan a început partida cu următorul 11: Bucin – Ința, Fl. Pop, P. Luca, Covaciu, Fl. Truță, Ad. Murar, Stavilă, D. Chirilă, D. Crișan, Potor.

 

În urma acestui rezultat, reghinenii au urcat pe locul 11 în seria V-a, cu 16 puncte adunate din 3 victorii și 7 rezultate de egalitate. Etapa următoare, care este programată sâmbătă, 30 noiembrie, și este cea care încheie turul acestei ediții de campionat, Avântul Reghin joacă în deplasare, la Luceafărul Oradea (echipă situată acum pe locul 3 și care în această etapă a pierdut cu 1-0 meciul disputat în deplasare cu Unu Fotbal Club Gloria).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare