FOTBAL – Avântul Reghin pierde acasă și ajunge pe loc retrogradabil: 1-2 cu Metalurgistul Cugir

LIGA A III-A. Situația ingrată în care a ajuns singura reprezentantă a fotbalului mureșean în cea de-a treia ligă valorică, Avântul Reghin, care după un început bun de campionat a ajuns în zona retrogradării, a fost cauzată exclusiv de fotbaliștii și de staff-ul reghinean. În meciul din etapa a 12-a, Avântul a cedat, din nou, pe Stadionul “Municipal” din Reghin, cu 1-2 (0-1), în fața Metalurgistului Cugir, echipă de mijlocul clasamentului.

 

Cei din Cugir au deschis scorul spre finalul primei reprize, prin Robert Dicu (min. 40), dar după pauză cei prezenți la meci se așteptau ca Avântul să revină și să se impună. De marcat, a marcat însă tot Metalurgistul, același Dicu semnând dubla în minutul 70 și majorând avantajul echipei sale.

 

Chiar dacă Florin Truţă (tot căpitanul?!) a redus din handicapul de pe tabela de marcaj în minutul 73, a fost ultimul gol al meciului și Metalurgistul a plecat cu 3 puncte nesperate (este prima victorie în deplasare pentru cei din Cugir), exact cu scorul cu care a învins la Reghin în primăvara anului 2015, 2-1. În pofida absențelor (accidentații Merdariu și Luca A. și suspendații Murar și Luca P.) și a improvizațiilor cauzate de acestea, Avântul avea statutul de favorită. Și nu și l-a respectat.

 

În meciul condus la centru de arbitrul Norbert Kemenes din Baia Mare, Avântul a început cu următorul 11: Bucin – Truță, Pop, Chirilă S., Ința – Hoșcu, Covaciu, Chirilă C., Potor – Stavilă, Bujor.

 

Avântul Reghin, ajunsă pe locul 13 (retrogradabil), cu doar 12 puncte din 12 partide (2 victorii, 6 egaluri și 4 înfrângeri), va întâlni etapa viitoare, în 16 noiembrie, în deplasare, Minaur Baia Mare, echipă situată acum pe locul 3, în revenire de formă (a învins în această etapă în deplasarea de la Bistrița, 1-0 cu Unu Fotbal Club Gloria) și cu obiectiv promovarea. Așadar, o misiune aproape imposibilă.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare