Foto: cjsport.ro

FOTBAL – Înfrângeri pe linie ale celor trei echipe mureșene: Avântul Reghin a cedat greu pe stadionul din Someșeni

LIGA III. Etapa a 19-a a seriei a 5-a din Liga a III-a la fotbal a consemnat o nouă contraperformanță (a treia consecutivă) pentru cele trei echipe mureșene, Avântul Reghin, MSE Târgu Mureș și CS Iernut pierzând partidele disputate.

 

Faptul că MSE Târgu Mureș a pierdut acasă (pe terenul din Miercurea Nirajului) la scor de neprezentare nu mai e nicio surpriză, echipa fiind clasată în zona retrogradării și reușind ultimul gol într-o partidă oficială în 30 noiembrie 2018. Așadar, 0-3 (0-1) cu Unirea Tășnad, o echipă clasată, de asemenea, în cea de-a doua jumătate a clasamentului, e drept, în partea superioară a acesteia.

 

De asemenea, nicio surpriză și în cazul echipei din Iernut, CS fiind clasată pe ultimul loc al seriei, cu doar 6 puncte acumulate în 19 partide. CS Iernut a pierdut pe teren propriu, însă măcar a înscris un gol, cu 5 minute înainte de finalul partidei (fiind singura echipă mureșeană de Liga a 3-a care reușește această performanță în primele trei etape ale returului). În plus, CS Iernut nu putea emite niciun fel de pretenție, jucând împotriva unei pretendente la promovare, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. Oricum, scor 1-5.

 

În fine, cea mai bine clasată echipă din județ, Avântul Reghin, a pierdut la limită pe stadionul Victoria din Someșeni (jud. Cluj), în deplasare la Sănătatea Cluj-Napoca, o echipă care se păstrează în primele patru ale seriei și care cedează greu puncte pe teren propriu. Scor 1-0 (1-0), prin golul marcat de Cristian în prima repriză, din penalty. Reghinenii au avut mai mult posesia pe final, dar nu au reușit să marcheze în poarta lui Lăzăreanu.

 

Iată rezultatele și marcatorii etapei a 19-a:

* AFC Odorheiu Secuiesc – CFR Cluj 2: 2-1 – Balint (52), Dinu (75) / Dat (62 – pen.);

* Unirea Dej – ACS Fotbal Comuna Recea: 0-1 – Lemac (42);

* ACS Unu Fotbal Gloria – AFC Hărman: 0-0;

* MSE Târgu Mureş – Unirea Tăşnad: 0-3 – Cocian (8), Vincze (58), Talpoș (88);

* Sticla Arieşul Turda – Olimpic Cetate Râşnov: 0-0;

* Sănătatea Cluj – Avântul Reghin: 1-0 – Cristian (23 pen.);

* CS Iernut – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc: 1-5 – Gliz (85) / Bajkó (13, 29 – pen., 64, 72), Jebari (58);

* Minaur Baia Mare – Gaz Metan Mediaş 2: 2-0 – Brata (4), Bococi (64).

 

În clasamentul Seriei 5 din Liga a III-a, primele trei poziții sunt ocupate de cele ACS Fotbal Comuna Recea (46 de puncte),  AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (43 de puncte) și Minaur Baia Mare (39 de puncte). Echipele mureșene ocupă locurile 8 (Avântul Reghin 27 de puncte), 14 (MSE Tîrgu Mureș, 15 puncte) și 16 (CS Iernut, 6 puncte), ultimele două fiind pe locuri retrogradabile.

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare