FOTBAL – Unirea Ungheni pierde la limită pe terenul liderului, Avântul Reghin smulge un egal în deplasarea de la Cluj

LIGA A III-A. Sâmbătă, 19 martie 2022, în penultima etapă a sezonului regular al Ligii a III-a la fotbal, echipele mureșene din Seria a 9-a, Unirea Ungheni și Avântul Reghin, au jucat în deplasare.

 

Unghenarii s-au deplasat pe terenul liderului seriei, CS Hunedoara, care se autoprezintă deja FC Corvinul Hunedoara, deși doar din sezonul viitor au dreptul să evolueze sub această denumire (oricum, de departe, cea mai bună echipă a seriei și cea mai finanțată, cu trei brazilieni și doi foști jucători de Liga I în formație). Reghinenii au jucat în județul Cluj, cu Sănătatea, un derby al suferinței și speranței în menținerea în Liga a III-a, între echipele de pe locurile 8 și 9 (din cele 10 ale seriei).

 

Dacă Unirea Ungheni este calificată deja în play-off, urmând să dispute (fără prea mari șanse) meciuri pentru accederea la barajul de promovare în Liga a II-a, Avântul își joacă evitarea retrogradării în Liga a IV-a, chiar cu echipa clujeană, ambele având înaintea meciului câte 14 puncte și fiind situate pe locurile 15 (penultimul, Sănătatea), respectiv 14 (Avântul).

 

Avântul se întoarce cu punct de la Cluj

 

Meci nebun, cu două răsturnări de scor… Antrenorul Vilmos Stoica a început partida în următorul 11: Bucin – Toth, Chirilă, Marian, Bugnar – Nimrod, Vrabie, Harko – Pop, Cristian Chirilă, Șerbănați. Reghinenii au deschis scorul chiar în debutul partidei (min. 10) prin fundașul central Marian Rafael Grigoraș, dând senzația că pot obține prima victorie după o jumătate de an de secetă (ultima victorie, în 10 septembrie 2021, acasă, cu 1-0 în fața echipei Sticla Arieșul Turda – practic, reghinenii au câștigat primele trei etape, iar apoi… nu).

 

Însă în doar 13 minute, Virușii au întors rezultatul, prin golurile lui Oltean (min. 19) și Veșcan (min. 23), intrând la pauză în avantaj: 2-1. Și pentru că “la omul sărac nici boii nu trag”, în repriza a doua gazdele își măresc avantajul pe tabelă în urma autogolului lui Sergiu Chirilă (min. 60). Ce a urmat? O nouă întoarcere de scor, reghinenii reușind să plece cu 1 punct de la Cluj. Întâi a înscris, în min. 70, Sergiu Chirilă (în curtea școlii spuneam că “Și-a răscumpărat greșeala”), apoi veteranul Adi Murar a înscris, înaintea finalului, din penalty (min. 88).

 

Un punct nu doar de moral, ci unul care ține Avântul în afara locului direct retrogradabil (9). Sănătatea Cluj – Avântul Reghin: 3-3 (2-1), au marcat Alexandru Oltean (min. 19), Darius Veșcan (min. 23), Sergiu Chirilă (min. 60 – autogol) / Marian Rafael Grigoraș (min. 10), Sergiu Chirilă (min. 70), Adrian Murar (min. 88 – penalty).

 

În 26 martie, în ultima parte a sezonului regular, Avântul Reghin joacă acasă cu AFC Unirea 1924, ultima clasată, cu doar 8 puncte după 17 partide. Poate atunci…

 

Unirea Ungheni, înfrângere pe terenul liderului

 

CS Hunedoara cea mai puternic susținută financiar echipă a seriei și lider autoritar, neînvins (cu 16 victorii, un egal și nicio înfrângere), cu o echipă din care fac parte trei brazilieni aduși în iarnă (Matheus Da Mota, Rafael Gomez Garutti şi Jairo Rodrigues) și jucători de Liga I (Sergiu Arnăutu și Laurențiu Buș) a învins la limită, pe teren propriu, Unirea Ungheni, mureșenii dând o replică bună liderului, chiar dominând în multe momente jocul, însă fără să reușească să-și creeze ocazii mari de gol.

 

Gazdele au deschis scorul chiar pe finalul primei reprize. În min. 45, tânărul și înaltul fundaș central brazilian al gazdelor, Rafael Gomes Garutti (23 de ani), înscrie cu capul, pe spate, din careul de 6 metri, în urma unui corner execelent executat de colegul său din linia de apărători, fundașul stânga Matheus da Motta Donha Fernandes (24 de ani). Acesta avea să fie și unicul gol al partidei. CS Hunedoara – Unirea Ungheni: 1-0 (1-0), a marcat Rafael Garutti (45).

 

În ultima etapă a sezonului regular, înainte de a intra în play-off, Unirea joacă la Ungheni cu penultima clasată, CS Sănătatea Servicii Publice Cluj-Napoca. Apoi urmează turneul play-off, unde va porni de pe locul 3 și unde îi va fi greu să acceadă la barajele de promovare (vor fi două), pentru că pleacă cu cel puțin 3 puncte handicap (dacă Metalurgistul pierde la Cugir în ultima etapă cu liderul Hunedoara). Play-off-ul se joacă între primele 4 echipe, sistem tur-retur-tur, fiecare cu fiecare (deci vor fi 9 meciuri), primele două urmând să se califice la primul baraj de promovare.

 

Andrei TUDORAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare