PÂNĂ LA SENTINȚA INSTANȚEI – PMP, în faza dedublării: au două filiale județene conduse de doi președinți, Valentin Bretfelean și Radu Pescar

1
325
Radu Pescar și Valentin-Constantin Bretfelean

PMP MUREȘ. Când sunt în opoziție, partidele parlamentare își fac așa-numitele guverne paralele, pentru a monitoriza și a critica/slăbi partidele de la guvernare. PMP, nefiind partid parlamentar, și-a făcut… două partide. Divizat în urma unui congres care l-a înlocuit de la conducere pe Cristian Diaconescu cu Eugen Tomac (pe care tot ei l-au înlocuit cu Diaconescu, după pierderea alegerilor paralamentare din 2020), PMP se află acum în faza pe justiție, judecându-se care partid este cel real.

 

Deocamdată, până la finalizarea speței, justiția a decis că partidul este cel înscris în Registrul național, respectiv cel condus de Diaconescu. În consecință, contestat de cea mai mare a filialelor județene, Cristian Diaconescu s-a repliat și a remaniat 9 dintre aceste filiale, numind noi președinți, cu titlu interimar, pe o perioadă de 6 luni.

 

Printre cele 9, desigur, și cea din județul Mureș, unde a fost numit președinte Constantin Bretfelean. Practic, în acest moment, PMP Mureș are două filiale și, evident, doi președinți: consilierul județean Valentin-Constantin Bretfelean (numit de Cristian Diaconescu) și consilierul local Radu Pescar (numit de Eugen Tomac). De asemenea, PMP – aripa Diaconescu a schimbat structura de conducere și în județele Iași, Prahova, Mehedinți, Cluj, Satu Mare, Tulcea, Harghita și Dolj.

 

Diaconescu a precizat, în ședința de numire a noilor conduceri interimare județene, că principalul obiectiv al PMP este câștigarea alegerilor prezidențiale 2024.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ