PMP MUREȘ. Când sunt în opoziție, partidele parlamentare își fac așa-numitele guverne paralele, pentru a monitoriza și a critica/slăbi partidele de la guvernare. PMP, nefiind partid parlamentar, și-a făcut… două partide. Divizat în urma unui congres care l-a înlocuit de la conducere pe Cristian Diaconescu cu Eugen Tomac (pe care tot ei l-au înlocuit cu Diaconescu, după pierderea alegerilor paralamentare din 2020), PMP se află acum în faza pe justiție, judecându-se care partid este cel real.
Deocamdată, până la finalizarea speței, justiția a decis că partidul este cel înscris în Registrul național, respectiv cel condus de Diaconescu. În consecință, contestat de cea mai mare a filialelor județene, Cristian Diaconescu s-a repliat și a remaniat 9 dintre aceste filiale, numind noi președinți, cu titlu interimar, pe o perioadă de 6 luni.
Printre cele 9, desigur, și cea din județul Mureș, unde a fost numit președinte Constantin Bretfelean. Practic, în acest moment, PMP Mureș are două filiale și, evident, doi președinți: consilierul județean Valentin-Constantin Bretfelean (numit de Cristian Diaconescu) și consilierul local Radu Pescar (numit de Eugen Tomac). De asemenea, PMP – aripa Diaconescu a schimbat structura de conducere și în județele Iași, Prahova, Mehedinți, Cluj, Satu Mare, Tulcea, Harghita și Dolj.
Diaconescu a precizat, în ședința de numire a noilor conduceri interimare județene, că principalul obiectiv al PMP este câștigarea alegerilor prezidențiale 2024.
Cătălin VISCHI
ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.
Din confruntarea lor reiese clar ca scopul maret este ” ciolanul” si nu bunastarea tarii.