FOTBAL – Unirea Ungheni și Avântul Reghin au pornit cu… avânt în campionat: victorii categorice ale echipelor mureșene

0
316

LIGA A III-A. Cele două echipe mureșene care activează în Liga a III-a, Avântul Reghin și Unirea Ungheni au câștigat categoric meciurile din prima etapă a Seriei a 9-a. La Reghin, Avântul a surclasat Gloria Bistriţa-Năsăud cu 6-1 (2-0), iar la Ungheni, Unirea s-a impus cu scor de neprezentare, 3-0 (0-0) în meciul cu AFC Unirea.

 

Avântul, victorie categorică

 

La Reghin, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a suferit o înfrângere mai grea decât se așteptau cei mai pesimiști suporteri ai noii echipe din județul vecin, care a trecut și din Seria a 10-a în Seria a 9-a, dar și de la finanțarea municipiului la cea a județului, mult mai consistentă. Numai că pe teren nu joacă banii, ci jucătorii, iar reghinenii, cu o echipă tânără și în pofida pierderilor importante din lot în pauza competițională, au dominat un joc pe care l-au avut la mână de la început și până la sfârșit.

 

Vilmos Stoica a început partida cu o formulă-melanj de tinerețe cu experiență: Bucin – Bugnar, Suciu, Hasnăș, Harko – Șerbănați, Sergiu Chirilă, Vrabie – Murar, Popa, Cristian Chirilă.

 

Raul Suciu a deschis scorul în min. 18, într-un meci de pus în ramă pentru încă juniorul care avea să semneze o dublă în meciul de debut al ediției 2021-2022, iar veteranul Adrian Murar (și el avea să semneze o dublă) avea să majoreze avantajul la 2-0, în min. 39, scor cu care s-a intrat la vestiare.

 

Repriza a doua a fost o nebunie, în care oaspeții au sperat după golul lui Alin Damian (min. 62), care a redus din handicapul de pe tabela de marcaj, însă speranțele au fost repede spulberate de Avântul, reghinenii înscriind în repriza secundă de 4 ori consecutiv, trei dintre goluri fiind marcate în ultimele 10 minute ale meciului: Daniel Popa  (min. 66), Raul Suciu (min. 84), Harko Karoly (min. 86), Adrian Murar (min. 89, din 11 metri).

 

Avântul Reghin – Gloria 2018 Bistrița-Năsăud: 6-1 (2-0), au marcat Raul Suciu (min. 18 și 84), Adrian Murar (min. 39 și 89 – ultimul din 11 metri), Daniel Popa (min. 66), Karoly Harko (min. 86) / Alin Damian (min. 62). În etapa a 2-a, reghinenii joacă în deplasare, pe 4 septembrie, la CS Ocna Mureș.

 

La Ungheni, scor de forfait

 

Echipa mureșeană CS Unirea Ungheni a întâlnit în prima etapă a acestei ediții de campionat, pe teren propriu, AFC Unirea 1924 Alba Iulia. Elevii lui Dan Stupar s-au impus categoric, după o repriză secundă în care au înscris de trei ori, prin Florin Istrate, Eduard Săvoaia și Sebastian Culda.


Unirea Ungheni – AFC Unirea 1924: 3-0 (0-0), au marcat Florin Istrate (51), Eduard Săvoaia (67), Sebastian Culda (81). În 4 septembrie, Unirea Ungheni joacă în deplasare, cu echipa surclasată în prima etapă de conjudețeana Avântul Reghin, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

 

* Foto: @ CS Unirea Ungheni

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ