Fundașul Barcelonei – Gerard Piqué își anunță retragerea la 35 de ani

SPORT. Gerard Piqué, și-a anunțat retragerea din fotbal, precizând că meciul de azi cu Almería va fi ultimul său meci.

Într-un videoclip emoționant postat joi pe rețelele sale de socializare, Piqué, în vârstă de 35 de ani, a declarat că “este momentul să închei această etapă a vieții mele”, după o carieră legendară atât la nivel de club, cât și la nivel internațional.

“Fotbalul mi-a oferit totul”, a adăugat el. “Barcelona mi-a dat totul. Voi, culers (fanii Barcelonei), mi-ați dat totul.”

“Și acum că visele acestui copil au devenit realitate, vreau să vă spun că am decis că a venit momentul să pun capăt acestei călătorii”.

Piqué se retrage ca un mare jucător al Barcelonei, după ce s-a bucurat de 14 ani plini de trofee la club, de la revenirea de la Manchester United în 2008.

El a trecut prin faimoasa academie La Masia a Barcelonei înainte de a semna cu Manchester United și cu legendarul său antrenor Alex Ferguson, unde a câștigat Premier League și Liga Campionilor.

Piqué s-a întors la Barca în 2008, unde a devenit titular și unul dintre cei mai buni apărători din lume sub îndrumarea lui Pep Guardiola, care este acum antrenorul lui Manchester City.

Piqué a fost o parte vitală a acelor echipe celebre ale Barcelonei, cunoscute pentru stilul de joc tiki-taka, cu Lionel Messi ca punct central.

Apărătorul a jucat 615 meciuri – dintre care 396 în campionatul spaniol și 126 în Liga Campionilor – cu Barcelona, câștigând opt titluri în La Liga și de trei ori Liga Campionilor.

În acest sezon, Piqué a căzut în ierarhia de conducere, în timp ce Barcelona încearcă să facă tranziția către o nouă eră, ceea ce înseamnă că timpul său de joc a fost limitat.

“M-am gândit mult la… ce ar fi crezut micul Gerard dacă toate visele lui ar fi devenit realitate”, a spus el.

“Că va ajunge în prima echipă a Barcelonei, că va câștiga toate trofeele posibile. Că va deveni campion european și campion mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni jucători din istorie, că va fi căpitanul clubului și că își va face prieteni pe viață.”

“Au trecut 25 de ani de când am venit la Barca, am plecat și m-am întors. Fotbalul mi-a oferit totul. Întotdeauna am spus că nu voi mai fi la nicio altă echipă după ce voi pleca de la Barca și așa va fi.”

În ultimii ani, au existat zvonuri potrivit cărora Piqué ar putea fi interesat să candideze pentru a deveni președintele clubului Barcelona. Iar el a lăsat să se înțeleagă că timpul său la club nu s-a încheiat.

“Voi deveni un fan obișnuit”, a spus Piqué. “Voi susține echipa. Voi transmite dragostea mea pentru Barca copiilor mei, așa cum a făcut familia mea cu mine. Și mă cunoașteți, mai devreme sau mai târziu, mă voi întoarce”.

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, i-a adus un omagiu lui Piqué, numindu-l parte din țesătura clubului.

“Piqué face parte din insigna Barca, a realizat totul cu clubul”, a spus Laporta.

“El va fi întotdeauna o icoană pentru culers, a demonstrat mai mult decât a demonstrat ce vrea de la Barca. 25 de ani a fost legat de club. A fost o onoare să îl avem ca jucător al Barca”.

Contractul lui Piqué era valabil până în 2024, dar, potrivit ziarului La Vanguardia, jucătorul de 35 de ani va renunța la anul și jumătate rămas din salariu, un gest care va ajuta Barca, având în vedere problemele financiare bine documentate ale clubului.
Piqué a fost, de asemenea, un om de bază pentru echipa națională spaniolă înainte de a se retrage din fotbalul internațional în 2018.

El a adunat 102 selecții pentru Spania, câștigând Cupa Mondială în 2010 și Campionatul European doi ani mai târziu.

În afara fotbalului, Piqué a devenit proprietarul clubului andorran FC Andorra în 2018.

În sezonul trecut, clubul – care joacă în sistemul ligii spaniole – a fost promovat în al doilea eșalon al fotbalului spaniol pentru prima dată în istoria sa. Iar în acest sezon, se bucură de un alt sezon stelar, ocupând în prezent locul nouă în clasament.

În iunie, Piqué și partenera sa de lungă durată, starul columbian Shakira, au divorțat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare