FUNDUL SACULUI – Nu mai sunt bani nici pentru plata salariilor celor din serviciile de asistență socială, Consiliul Județean Mureș pus în dificultate

0
530

SALARII. Pentru plata salariilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș până la sfârșitul anului 2018 este nevoie de încă 7 milioane de lei, bani pe care ar trebui să-i asigure în procent de 90% Guvernul României.

 

Numai că statul are deja mari probleme pentru a rezista la cheltuielile financiare la care s-a angajat. Nici în octombrie nu a virat niciun ban Consiliului Județean (CJ) Mureș pentru plata salariilor de la DGASPC, administrația județeană alocând din fondurile proprii suma de 3,5 milioane de lei pentru plata acestora, deși, conform legii, ar fi trebuit să aloce doar 350.000 de lei.

 

Pentru cei care mai aveau îndoieli privind situația cenușie în care se află pușculița țării, secătuită și în urma măririlor de salarii din acest an a angajaților din sectorul bugetar, câteva argumente: s-a sistat în toate instituțiile publice acordarea indemnizației de hrană (bonurile de masă) și numeroase sporuri – surse din sistemul de asistență socială de stat au declarat pentru msnews că luna trecută s-a sistat plata ultimului spor, de 10%, pe care-l mai cuprindea salariul acestora.

 

În acest context, la care se adaugă lipsa unei noi rectificări bugetare guvernamentale pe care aproape se baza CJ Mureș pentru a-și suplimneta bugetul, administrația județeană trebuie să facă eforturi financiare sporite pentru a asigura funcţionarea serviciilor sociale existente. Nu există nicio certitudine financiară, însă, că le va și putea suporta până la finalul anului, în contextul în care semnele de la București nu sunt optimiste.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ