FURT DE ENERGIE ELECTRICĂ – În județul Mureș, control pentru depistarea consumului fraudulos de energie electrică: până acum, trei locuri neautorizate

1
1015

VERIFICĂRI. Echipe ale Departamentului de Investigații Energetice din Sucursala Mureș a Distribuție Energie Electrică România (DEER) fac verificări pentru combaterea consumului fraudulos de energie electrică în județul Mureș. La acțiunea de  verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor, echipele de electricieni din județ sunt însoțite de polițiști și jandarmi.

 

În urma verificărilor de până acum, miercuri, 17 februarie, în localitatea Cuieșd (comuna Pănet) au fost identificate 3 locuri cu consum neautorizat de energie electrică, prin intervenții artizanale asupra echipamentelor electroenergetice. DEER a precizat, într-un comunicat remis msnews, că aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru populația din zonă, pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică sau pot provoca electrocutări ori incendii.

 

Potrivit legii, „deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

 

* Foto: DEER

 

Vali STOICA

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Furtul de energie electrica va exista inca multi ani deoarece este facturata celor care platesc.Societatile energetice ,hotii de energie electrica si bugetarii din institutiile de stat abilitate sa stopeze infractiunile se imbogatesc pe cand pulimea buna de plata saraceste pe zi ce trece.

LĂSAȚI UN MESAJ