CAUZA MORȚII SINGUREI GIRAFE DIN ȚARĂ – A murit Gina, girafa de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

0
6103

ZOO TÂRGU MUREȘ. A murit Gina, girafa Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, unul din animalele cele mai îndrăgite și singura girafă dintr-o grădină zoologică din țară. Decesul a survenit miercuri, 10 februarie 2021, dar instituția din subordinea Primăriei Târgu Mureș a anunțat public decesul abia joi, 18 februarie 2021, la mai bine de o săptămână de la producerea sa. De remarcat, însă, exercițiul de transparență a conducerii Zoo Târgu Mureș care a făcut public rezultatul necropsiei.

 

Potrivit fișei de necropsie, Gina (foto mic stânga, click pe poză pentru a mări imaginea) avea 10 ani (media de vârstă la girafe este de 20-25 de ani), era din specia Giraffa camelopardalis rothschildi (cunoscută și sub denumirea Girafa Baringo, după numele unui lac din Kenya) și nu avea semne clinice de boală, medicul veterinar Bendek Barna trecând cauzalitatea morții înecarea girafei cu propriul conținut gastric, acesta fiind regurgitat și ajungând în căile respiratorii și în plămâni.

 

Surse interne au precizat pentru msnews că girafa s-a simțit rău, a vomitat și a murit înecându-se cu propria vomă. Prima girafă de la Zoo Târgu Mureș a fost Cameron, o girafă primită în octombrie 2015 de la Zoo Roma – la un moment dat, Zoo Târgu Mureș avea trei girafe: Cameron, Jessica/Gina (despre care s-a afirmat fals că ar fi sora lui Cameron, adusă tot din Roma) și Sempala (adusă din Budapesta).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ