FUZIUNE – Fabrica de carton ondulat din Ungheni va fi absorbită de o firmă din Vrancea

0
810

ABSORBȚIE. Giant Prodimpex din Ungheni, unul din cei mai importanți procesatori de carton din România, va fi absorbit de Vrancart SA din Adjud (jud. Vrancea). Mutarea a fost dispusă de boardul SIF Banat-Crișana, care controlează atât firma din  județul Vrancea (deține 75% din acțiuni), cât și pe cea din județul Mureș (pe care o deține în proporție de 100%), și nu este una surprinzătoare în contextul în care, în ultima perioadă, Giant Prodimpex produce utilizând exclusiv materia primă produsă de Vrancart.

 

Giant Prodimpex a fost înființată în urmă cu 24 de ani, în 1994, cu capital românesc, și produce cutii din carton microondulat, ondulat și duplex, precum și articole de papetărie, elemente publicitare – în sinteză, firma mureșeană are capacitatea de a produce orice produs din carton tipărit, cașerat sau ștanțat.

 

Proiectul de fuziune prin absorbţie cu Giant Prodimpex a fost depus deja la Registrul Comerțului de Vrancart SA Adjud. Vrancart a luat ființă în urmă cu 41 de ani (este fostul Combinat de Celuloză şi Hârtie Vrancea din perioada comunistă), iar unitățile sale de producție se întind pe o suprafață de 35 de hectare – firma are 12% din cota de piață autohtonă a cartonului ondulat şi 14% cea de hârtie igienico-sanitară.

 

În limbaj simplificat, Vrancart, dispunând de o putere financiară redutabilă, și-a înlăturat concurenții de pe piața autohtonă, cumpărându-i – în perioada 2015-2016 fiind investită o sumă de peste 13 milioane de lei pentru tranzacții care au dus la achiziția fabricilor Giant Prodimpex Ungheni (2015), Rom Paper Braşov şi Vilcart Călimăneşti (2016).

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ