FUZIUNE – Fabrica de carton ondulat din Ungheni va fi absorbită de o firmă din Vrancea

ABSORBȚIE. Giant Prodimpex din Ungheni, unul din cei mai importanți procesatori de carton din România, va fi absorbit de Vrancart SA din Adjud (jud. Vrancea). Mutarea a fost dispusă de boardul SIF Banat-Crișana, care controlează atât firma din  județul Vrancea (deține 75% din acțiuni), cât și pe cea din județul Mureș (pe care o deține în proporție de 100%), și nu este una surprinzătoare în contextul în care, în ultima perioadă, Giant Prodimpex produce utilizând exclusiv materia primă produsă de Vrancart.

 

Giant Prodimpex a fost înființată în urmă cu 24 de ani, în 1994, cu capital românesc, și produce cutii din carton microondulat, ondulat și duplex, precum și articole de papetărie, elemente publicitare – în sinteză, firma mureșeană are capacitatea de a produce orice produs din carton tipărit, cașerat sau ștanțat.

 

Proiectul de fuziune prin absorbţie cu Giant Prodimpex a fost depus deja la Registrul Comerțului de Vrancart SA Adjud. Vrancart a luat ființă în urmă cu 41 de ani (este fostul Combinat de Celuloză şi Hârtie Vrancea din perioada comunistă), iar unitățile sale de producție se întind pe o suprafață de 35 de hectare – firma are 12% din cota de piață autohtonă a cartonului ondulat şi 14% cea de hârtie igienico-sanitară.

 

În limbaj simplificat, Vrancart, dispunând de o putere financiară redutabilă, și-a înlăturat concurenții de pe piața autohtonă, cumpărându-i – în perioada 2015-2016 fiind investită o sumă de peste 13 milioane de lei pentru tranzacții care au dus la achiziția fabricilor Giant Prodimpex Ungheni (2015), Rom Paper Braşov şi Vilcart Călimăneşti (2016).

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare