“Top 100 Români de Pretutindeni” celebrează performanțele românilor din diaspora

EVENIMENT. Ieri seară, la Opera Națională București, a avut loc Gala “Top 100 Români de Pretutindeni”, un eveniment organizat de RePatriot pentru a recunoaște și premia românii din diaspora care s-au remarcat în diferite domenii. Această gală, ajunsă la a șasea ediție, a avut loc cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire și a adus în prim-plan o sută de români cu rezultate deosebite în antreprenoriat, sport, știință sau artă.

Inițiatorul evenimentului, Marius Bostan, a subliniat că scopul acestei gale este să promoveze românii cu realizări notabile care pot servi drept modele de inspirație atât pentru compatrioții lor de acasă, cât și pentru cei din afara granițelor țării. Bostan a menționat că există mii de români în diaspora care aduc onoare României și sunt apreciați în țările în care trăiesc și muncesc.

Sandra Pralong, unul dintre consilierii de stat, a îndemnat la recunoașterea țării de către cei care au reușit în străinătate și la implicarea lor în transformarea României. Ea a subliniat că, deși sunt departe de casă, românii din diaspora au puterea să contribuie la schimbarea țării și să o transforme într-un loc mai bun.

Evenimentul a inclus discursuri motivaționale și mesaje de sprijin pentru românii din diaspora. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România, a făcut un apel către guvern să reducă taxele și să permită sectorului privat să prospere. El a subliniat că oamenii nu vor părăsi România dacă au speranță și văd un viitor mai bun pentru ei și pentru copiii lor.

Printre cei premiați s-au numărat români din diaspora care au excelențe în antreprenoriat, management, știință, sănătate, educație și alte domenii. Evenimentul a evidențiat contribuția semnificativă a românilor din afara țării la dezvoltarea României și a încurajat schimbarea mentalității pentru a face din țară un loc mai prosper.

Această gală reprezintă o recunoaștere importantă a diasporei românești și a contribuției lor la comunitatea globală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare