GALERIE FOTO – Angajații Primăriei Târgu Mureș, aduși să crească asistența la speech-ul primarului Florea de la deschiderea unui festival

ORDIN ADMINISTRATIV. A început Festivalul Simfoniile de Toamnă 2019, organizat de municipalitatea din Târgu Mureș, scandalizată de faptul că evenimentul nu a mai beneficat de bani publici, scoși din pușculița orașului. Primarul Dorin Florea și consilierul personal al acestuia, fostul viceprimar și co-inculpat al edilului în diverse dosare penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, Claudiu Sergiu Maior, și-au turnat veninul în creștetul consilierilor locali care, uite, n-au mai vrut să aprobe susținerea financiară pentru eveniment.

 

Nu acesta este însă subiectul scrierii, evenimentul se desfășoară (ca-n fiecare localitate cu scaun la cap, prin aportul sposorizărilor venite de agenții economici locali și cu aportul voluntarilor, deci se apropie și Târgu Mureș de normalitate – așa trebuie să fie cum e acum), ci despre deschiderea acestuia.

 

Surse msnews din Primăria Târgu Mureș au confirmat faptul că angajaților Primăriei li s-a ordonat prezența la momentul inaugural al evenimentului, care s-a făcut, ca-n orice localitate condusă după sistemul dictatorial, cu speech-ul Întâistătătorului – ca și mulți dintre dumneavoastră, am asistat la numeroase evenimente în orașe europene, de mult mai mare anvergură decât cel desfășurat acum în Târgu Mureș, însă niciodată acestea n-au fost deschise de primarul localității, acesta participând la manifestare ca orice alt cetățean, așa cum și este de fapt.

 

Deci, la speech-ul de deschidere al festivalului de toamnă din Târgu Mureș, în Piața Trandafirilor, pentru a umple rândurile secătuite ale asistenței, au fost aduși angajați ai Primăriei. Să nu simtă Florea că vorbește nimănui. La final, s-a făcut și o poză de grup cu cei “peste 300 de mureșeni voluntari, profesori, elevi, părinţi, artişti”, în fapt 15 pensionari al căror voluntariat este extrem de lăudabil.

 

Festivalul acesta, să ne înțelegem, este foarte bine că se desfășoară – da, n-ar trebui să existe implicarea Primăriei decât în privința punerii la dispoziție a locației -, va aduce, pentru prima oară, profit la bugetul local, profit venit din faptul că producătorii veniți să-și vândă marfa (nu să ridice în slăvi Primăria condusă de Florea) plătesc pentru spațiile închiriate. În plus, prețul artiștilor este susținut din contribuție privată a celor care fac bani de pe urma contractelor cu municipalitatea controlată de Florea.

 

Edilul, din nou a înveninat atmosfera, instigând asistența (constituită din proprii subalterni și 15 pensionari-voluntari) împotriva consilierilor locali, care “asta ştiu să facă, asta este politica şi asta se învaţă în tenebrele politicului: cum să îi dai în cap altuia. Atunci când o faci în oraşul tău şi instigi, da, instigare la abuz şi la periclitarea unor elemente de siguranţă ale oraşului, sunt lucruri grave (…) nu poţi ca în Consiliul Local să adopţi decizii împotriva cetăţenilor tăi”.

 

În speech-ul la care au asistat proprii subalterni, primarul Florea a mai afirmat, fals, desigur, că Simfoniile Toamnei s-au organizat datorită bunăvoinţei producătorilor şi a meşteşugarilor (ceea ce nu e adevărat, aceștia au venit plătindu-și locurile, pentru a-și vinde marfa și a obține, logic, profit pentru munca lor), a voluntarilor (care au avut o atitudine lăudabilă) şi a unor sponsori (care au avut o atitudine rațională, practicată peste tot în lume).

 

Simfonii de Toamnă – ediţia 2019 (desfășurat în Parcul Municipal), care cuprinde și Târgul Meşterilor Populari (desfășurat în Piaţa Trandafirilor) se desfășoară până duminică, 6 octombrie. La final, iată și dovezile (în imagini fotografice) ale prezenței angajaților Primăriei la speech-ul de debut al evenimentului – cunoscătorii vor reunoaște angajați de la mai multe servicii din Primăria controlată de Dorin Florea: Juridic, Direcția Asistență Socială, Poliția Locală etc.

 

 

* Subliniere: fotografia de deschidere este de arhivă, restul fotografiilor (din galeria foto) fiind de la momentul prezentat în scriere.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare