GALERIE FOTO – Distincția „Pro Urbe”, artistului fotograf târgumureșean Erdélyi Lajos la împlinirea vârstei de 90 de ani

0
254

RECUNOAȘTERE. Luni, 13 mai 2019, cu o săptămână înainte de celebrarea vârstei de 90 de ani, forul deliberativ al municipiului Târgu Mureș va decide acordarea distincţiei „Pro Urbe” artistului fotograf Erdélyi Lajos.

 

Născut la 17 mai 1929, în Târgu Mureș, Erdély Lajos (absolvent al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în 1950) a fost deportat în 1944 împreună cu întreaga populație evreiască a orașului. La Auschwitz și-a pierdut mama și sora.

 

La câțiva ani după cel de-Al Doilea Război Mondial, în 1958, s-a reîntors în Târgu Mureș. A lucrat ca fotograf și fotoreporter în mai multe redacții locale din Cluj-Napoca și Târgu Mureș. Pensionar, în 1988 s-a mutat în Ungaria unde a continuat să studieze arta fotografică și să întocmească studii de teorie fotografică, să facă traduceri și expoziții individuale în România, Ungaria, SUA și țările baltice.

 

 

 

Andrada VLAS

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ