SCRIITOR LA ȘCOALĂ – Marin Mălaicu-Hondrari se întâlnește cu elevii Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș

0
182
Marin Mălaicu-Hondrari

LITERATURĂ. Astăzi, 9 mai, de la ora 11, apreciatul autor Marin Mălaicu-Hondrari se va întâlni cu elevii Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș, în timpul orelor de limba și literatura română. Mălaicu-Hondrari este al nouălea din cei 10 poeți și romancieri invitați, în perioada februarie-mai, în cadrul programului „Scriitori la școală”, program al asociației Podium.

 

Marin Mălaicu-Hondrari este poet, prozator și traducător. A publicat cărțile de poezie „Zborul femeii pe deasupra bărbatului” (2004, premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), „La două zile distanţă” (2011, premiul revistelor Poesis Internaţional şi Transilvania) și „Cinco poemas” (2014) și romanele „Cartea tuturor intenţiilor” (2006), „Apropierea” (2010), „Lunetistul“ (2013, Premiul pentru Literatură al oraşului Bistriţa) și „Războiul mondial al fumătorilor” (2015).

 

Fragmente din scrierile lui au apărut în engleză, franceză, spaniolă, polonă, maghiară, croată, germană, rusă. De asemenea, a tradus din limba spaniolă cărți semnate de Mario Vargas Llosa, Julio Cortázar, Roberto Bolaño și Juan Gabriel Vásquez.

 

Din 2008, organizează anual, împreună cu Dan Coman și Gavril Țărmure, Festivalul de poezie și muzică Poezia e la Bistrița, unul dintre cele mai renumite festivaluri de literatură din România. A scris, în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu, scenariul după romanul „Apropierea”.

 

Scriitori la școală

 

În perioada februarie-mai, 10 scriitori se întâlnesc cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Ultima întâlnire din acest an școlar va avea loc în 16 mai, când László Noémi va merge la Colegiu Național Pedagogic „Mihai Eminescu”.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ