GALERIE FOTO – Echipa de descarcerare și prim ajutor a ISU Mureș, în prima zi la Competiția Mondială de Salvare 2019 din La Rochelle (Franța)

WORLD RESCUE CHALLENGE. Echipa de descarcerare și prim ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Horea al Județului Mureș, participă ca reprezentantă a României (la această competiție, România a deplasat patru echipe, celelalte fiind ISU Dolj, Vâlcea și Călărași), în perioada 12-15 septembrie, în localitatea La Rochelle (Franța), la World Rescue Challenge 2019.

 

La World Rescue Challenge 2019 concurează cele mai bune zeci de echipaje de prim ajutor și descarcerare din 16 țări: Franța, Spania, Portugalia, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, România, Germania, Luxemburg, Noua Zeelandă, China, SUA, Brazilia, Paraguay, Columbia și Africa de Sud.

 

În prima zi, echipa de extracție a ISU Mureș a avut de rezolvat practic un test rutier de urgență. Conform scenariului conceput de comitetul de arbitraj al World Rescue Challenge 2019, mureșenii au fost implicați în descarcarea de urgență a victimelor unui accident de circulație în care au fost implicate două autovehicule, în urma impactului unul dintre acestea fiind întors invers, cu plafonul pe calea rutieră. Mureșenii au trecut cu brio de proba de descarcerare în regim de urgență.

 

 

Aceasta este cea de-a 20-a ediție a World Rescue Challenge (Competiţia Mondială de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat), o competiție la nivel mondial, care se desfășoară anual, începând din anul 1999. În anul 2017, competiția, organizată de World Rescue Organisation, a avut loc în Târgu Mureș.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare