GALERIE FOTO- Festivalul Culturile Lumii la Palatul Mogoșoaia – ”Mogoșoaia ClasicFest 13” – două zile de călătorie culturală și creație

EVENIMENT. Într-un cadru pitoresc și plin de istorie, Palatul Mogoșoaia a găzduit în zilele de 25 și 26 mai o experiență culturală de neuitat – Festivalul Culturilor Lumii. Această celebrare a diversității și a bogăției culturale a adus împreună participanți din întreaga lume pentru a descoperi arta, tradițiile și obiceiurile a diverse țări. Organizatorii evenimentul Asociația Pro Valores și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și-au propus să ofere comunității o serie de evenimente și activități culturale menite să pună în valoare patrimoniul cultural și istoric al zonei și să ofere oportunități de dezvoltare și învățare pentru toți cei interesați de cultură.

25 Mai – Descoperirea laureaților și a tradițiilor unice

Prima zi a festivalului a fost marcată de dezvăluirea laureaților Concursului de Artă Plastică Martha Bibescu, un moment solemn și inspirațional care a evidențiat talentele artistice remarcabile. În paralel, participanții au fost invitați să exploreze o varietate de tradiții unice din întreaga lume, prezentate prin intermediul expozițiilor de artă, dansuri tradiționale și gastronomie specifică. Fiecare stand și activitate au fost prilejuri de a învăța și de a împărtăși experiențe, contribuind la o atmosferă plină de energie și entuziasm.

În cadrul atelierelor de creație, participanții au avut ocazia să își exprime creativitatea prin desenul de caricaturi, crearea de mandale și confecționarea de bijuterii unicat. Cu ghidajul artiștilor talentați, aceste ateliere au fost spații de explorare și de dezvoltare personală, oferind participanților o experiență memorabilă și distractivă.

26 Mai – Călătorie prin Asia, America de Sud și Europa

A doua zi a festivalului a fost dedicată unei călătorii captivante prin continentele Asia, America de Sud și Europa. Participanții au avut ocazia să descopere tradițiile și obiceiurile din țări precum Vietnam, Uruguay, România, Israel și Franța, prin intermediul unei game variate de activități culturale și artistice. De la prezentări de dansuri tradiționale și expoziții de artă la degustări de preparate culinare specifice, fiecare moment a fost o invitație la explorare și învățare.

Atelierele de creație au continuat să ofere oportunități de exprimare artistică și dezvoltare personală, cu participanți care au avut posibilitatea să își creeze propriile caricaturi, mandale sau bijuterii, sub îndrumarea experților în domeniu. Aceste ateliere au adus împreună pasionați de artă și artiști talentați, creând o atmosferă vibrantă și plină de inspirație.

Festivalul Culturilor Lumii la Palatul Mogoșoaia a fost nu doar o simplă celebrare a diversității culturale, ci și o oportunitate de conectare și împărtășire a valorilor și tradițiilor din întreaga lume.

Prin intermediul acestui eveniment, participanții au avut șansa să descopere frumusețea și complexitatea culturilor din jurul lumii, în timp ce își exprimau creativitatea și se conectau cu alți pasionați de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare