Gara Regală Curtea de Argeș va fi reabilitată până în mai 2026

REABILITARE. Gara Regală din Curtea de Argeș, una dintre cele mai frumoase clădiri feroviare din România, va fi reabilitată în întregime și restaurată până în vara anului 2026. Aceasta este o veste bună pentru această clădire istorică, care a fost lăsată să se deterioreze timp de mai bine de trei decenii.

Procesul de reabilitare a gării a fost amânat de mai multe ori, iar promisiunile anterioare au rămas neîndeplinite. Cu toate acestea, în toamna anului 2022, CFR Infrastructură a lansat licitația pentru reabilitarea gării, iar contractul în valoare de 8,7 milioane de lei (fără TVA), care include elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparații, reabilitare și restaurare, a fost semnat în martie 2023.

Pentru moment, proiectul tehnic pentru reparații, restaurare și reabilitare este finalizat, iar documentațiile necesare pentru obținerea avizelor și acordurilor au fost depuse. Aceste documentații includ Acordul de Mediu, Avizul de Securitate la incendiu și Avizul Ministerului Culturii. Lucrările de reabilitare sunt programate să înceapă la începutul lunii aprilie 2024.

Această restaurare este importantă nu doar pentru clădirea istorică în sine, ci și pentru întreaga comunitate și cei care vizitează Curtea de Argeș, deoarece Gara Regală are o semnificație specială în istoria orașului. Reabilitarea gării va aduce la viață această clădire emblematică și va conserva patrimoniul cultural și arhitectural al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare