GATA CU FOTBALUL – Planul FRF: Liga a III-a nu se mai joacă, clasamentul va fi înghețat, Avântul Reghin încheie sezonul pe locul 8

0
300
foto-Pál-Árpád-Székelyudvarhelyi-FC

STRATEGIA FEDERAȚIEI. Contestat de unii (care amenință chiar cu instanțele de judecată civile), dar aprobat de cele mai multe cluburi, planul FRF de a îngheța competiția și din Liga a III-a este tot mai aproape de concretizare, o decizie finală urmând să fie luată curând de Comitetul Executiv.

 

În această situație, CSM Avântul Reghin, singura echipă din județul Mureș participantă în Liga a III-a, nu va mai disputa meciuri în actuala ediție de campionat și încheie sezonul 2019-2020, după doar 16 etape disputate (din 30 programate inițial) pe locul 8, cu 22 de puncte adunate în cele 16 meciuri disputate (5 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri – golaveraj 27-21).

 

Ultimul meci oficial disputat de Avântul a fost în 6 martie 2020 (prima etapă a returului), în deplasare, la AFC Odorheiu Secuiesc, meci câștigat de reghineni cu 3-0 (0-0) prin golurile înscrise de Sergiu Chirilă (min. 66) și Adrian Murar (minutele 77 – din penalty – și 84). În 14 martie, Avântul Reghin era programată să dispute primul meci din retur pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, dar campionatul a fost sistat din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Conform strategiei FRF, din Seria a V-a a Ligii a III-a, din care face parte Avântul Reghin, se vor mai disputa doar două meciuri care contează ca baraj pentru promovarea în Liga a II-a, între primele două clasate, echipele maramureșene Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (despărțite în clasament, la întreruperea campionatului, de 2 puncte).

 

De asemenea, propunerea înaintată Comitetului Executiv al FRF mai cuprinde următoarele: nicio echipă din Liga a III-a nu retrogradează, promovează din Liga a IV-a în Liga a III-a doar 14 echipe (nu 21, ca și în anii trecuți), promovatele urmând să fie desemnate din câștigătoarele județene la un baraj în 3 (nu în urma meciurilor de baraj tur-retur, ca și în anii trecuți).

 

O altă problemă ridicată din ce în ce în mai vocal de cluburile din Liga a III-a este returnarea de către FRF a garanției de participare, de 30.000 de lei/echipă (bani depuși în contul federației pe care cluburile urmau să-i recupereze la finalul sezonului, cum însă sezonul va fi declarat închis, echipele vor banii acum).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ