GATA CU FOTBALUL – Planul FRF: Liga a III-a nu se mai joacă, clasamentul va fi înghețat, Avântul Reghin încheie sezonul pe locul 8

0
207
foto-Pál-Árpád-Székelyudvarhelyi-FC

STRATEGIA FEDERAȚIEI. Contestat de unii (care amenință chiar cu instanțele de judecată civile), dar aprobat de cele mai multe cluburi, planul FRF de a îngheța competiția și din Liga a III-a este tot mai aproape de concretizare, o decizie finală urmând să fie luată curând de Comitetul Executiv.

 

În această situație, CSM Avântul Reghin, singura echipă din județul Mureș participantă în Liga a III-a, nu va mai disputa meciuri în actuala ediție de campionat și încheie sezonul 2019-2020, după doar 16 etape disputate (din 30 programate inițial) pe locul 8, cu 22 de puncte adunate în cele 16 meciuri disputate (5 victorii, 7 egaluri și 4 înfrângeri – golaveraj 27-21).

 

Ultimul meci oficial disputat de Avântul a fost în 6 martie 2020 (prima etapă a returului), în deplasare, la AFC Odorheiu Secuiesc, meci câștigat de reghineni cu 3-0 (0-0) prin golurile înscrise de Sergiu Chirilă (min. 66) și Adrian Murar (minutele 77 – din penalty – și 84). În 14 martie, Avântul Reghin era programată să dispute primul meci din retur pe teren propriu, cu Sănătatea Cluj, dar campionatul a fost sistat din cauza pandemiei de COVID-19.

 

Conform strategiei FRF, din Seria a V-a a Ligii a III-a, din care face parte Avântul Reghin, se vor mai disputa doar două meciuri care contează ca baraj pentru promovarea în Liga a II-a, între primele două clasate, echipele maramureșene Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare (despărțite în clasament, la întreruperea campionatului, de 2 puncte).

 

De asemenea, propunerea înaintată Comitetului Executiv al FRF mai cuprinde următoarele: nicio echipă din Liga a III-a nu retrogradează, promovează din Liga a IV-a în Liga a III-a doar 14 echipe (nu 21, ca și în anii trecuți), promovatele urmând să fie desemnate din câștigătoarele județene la un baraj în 3 (nu în urma meciurilor de baraj tur-retur, ca și în anii trecuți).

 

O altă problemă ridicată din ce în ce în mai vocal de cluburile din Liga a III-a este returnarea de către FRF a garanției de participare, de 30.000 de lei/echipă (bani depuși în contul federației pe care cluburile urmau să-i recupereze la finalul sezonului, cum însă sezonul va fi declarat închis, echipele vor banii acum).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here