Geely revoluționează piața cu noua baterie „Short Blade” pentru mașini electrice

AUTOMOBILE ELECTRICE. Producătorul chinez Geely a introdus pe piață o inovație spectaculoasă în domeniul bateriilor pentru mașini electrice. Noua baterie, denumită „Short Blade”, promite performanțe de neegalat și o durată de viață impresionantă de până la 50 de ani, fără degradare semnificativă.

Performanțe și durabilitate

Bateria „Short Blade” se bazează pe tehnologia litiu-fier-fosfat (LFP), cunoscută pentru costurile de producție reduse și stabilitatea superioară față de bateriile tradiționale litiu-ion NMC. Aceasta se poate încărca rapid la stațiile de încărcare fast charge și menține performanțe aproape neschimbate în condiții de ger extrem. Cu o densitate energetică de 192 Wh/kg, „Short Blade” depășește bateriile similare de pe piață, cum ar fi Blade de la BYD, care are 150 Wh/kg.

Stabilitate termică și siguranță

Geely a investit masiv în siguranța și durabilitatea noii baterii. Aceasta include un electrolit care își menține proprietățile pe un diapazon larg de temperaturi și are o tehnologie auto ignifugă pentru a preveni incendiile în cazul unui scurtcircuit. De asemenea, bateria este protejată împotriva străpungerii cu un strat de folie de aluminiu și a trecut cu succes testele de siguranță, inclusiv expunerea la gloanțe și trecerea unui vehicul de 26 de tone peste ea.

Teste riguroase de durabilitate

Noua baterie a fost supusă unor teste riguroase, inclusiv cufundarea în apă sărată, expunerea la frig extrem, zgâriere repetată în offroad, coliziuni laterale și incendii. Cu o construcție robustă ce include trei straturi de protecție și un sistem de control termic avansat, „Short Blade” a demonstrat o rezistență excepțională.

Promisiunea unei durate mari de supraviețuire

Durata de viață a noii baterii este estimată la 50 de ani, bazată pe 3.500 de cicluri de încărcare, fiecare ciclu echivalând cu o autonomie medie de 285,7 km. Aceasta înseamnă că bateria poate rezista la un parcurs total de 1.000.000 km. Având în vedere că o familie medie parcurge aproximativ 20.000 km pe an, noua baterie ar putea funcționa fără probleme timp de cinci decenii.

Implicații pentru piața auto

Această inovație ar putea avea un impact semnificativ asupra valorii de revânzare a mașinilor electrice. Datorită duratei de viață extinse și performanțelor constante, mașinile electrice de 7-8 ani vor avea baterii aproape la fel de bune ca unele noi, ceea ce va crește atractivitatea lor pe piața second-hand.

Lansarea bateriei „Short Blade” de către Geely marchează un pas important în evoluția tehnologiei pentru mașini electrice. Cu o durată de viață remarcabilă, performanțe superioare în condiții extreme și un cost de producție redus, această baterie ar putea redefine industria auto și modul în care percepem viitorul mobilității electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare