Geoffrey Rush vine la festivalul TIFF din România ca invitat special

CINEMAGIA. Geoffrey Rush, unul dintre cei mai apreciați actori australieni, va veni la Cluj-Napoca în luna iunie, în calitate de invitat special al ediției din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), au anunțat organizatorii. El va primi premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului, în cadrul Galei de închidere, care va avea loc pe 17 iunie.

Cunoscut pentru rolurile sale din teatru, film și televiziune, Geoffrey Rush a fost văzut în francize cinematografice populare, inclusiv în celebrul Pirații din Caraibe. El a câștigat premiul Oscar pentru rolul pianistului de geniu din Shine, care va avea o proiecție specială la TIFF în prezența actorului.

Geoffrey Rush a mai fost nominalizat la alte trei premii Oscar, în Shakespeare in Love, Quills și The King’s Speech. În plus, a câștigat și un premiu Emmy pentru rolul principal din The Life and Death of Peter Sellers.

“Rush a câștigat Premiul Tony în 2009, în rolul Monarhului Berenger I, în piesa absurdă Exit The King a dramaturgului de origine română Eugen Ionescu, care i-a adus lui Rush tripla coroană a actoriei (Oscar-Emmy-Tony.) Rush este unul dintre cei 24 de oameni care au reușit acest lucru, alături de Al Pacino, Helen Mirren, Jeremy Irons, Rita Moreno și Viola Davis. Alte distincții suplimentare includ două Globuri de Aur, trei premii BAFTA și patru premii Screen Actors Guild, printre multe altele”, se arată în comunicat.

Cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca între 9 și 18 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare