Germania acordă 1 milion de euro pentru sprijinirea cursurilor școlare în limba germană din România

EDUCAȚIE. Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft, au semnat, luni, un acord de finanţare în valoare de 1 milion de euro. Această sumă considerabilă are scopul de a sprijini peste 900 de profesori şi educatori care predau în limba germană în România prin intermediul unor granturi.

Anunțul a fost făcut de Ambasada Germaniei la București, care a subliniat că obiectivul principal al acestei finanțări este de a asigura o predare de înaltă calitate a limbii germane în școlile românești.

Ambasadorul Peer Gebauer a declarat: “În acest an, suntem din nou în măsură să creștem sprijinul nostru pentru predarea limbii germane în România. Sunt foarte încântat de acest lucru, deoarece proiectul aduce o contribuţie importantă la promovarea limbii germane, la susţinerea minorității germane și la consolidarea înțelegerii reciproce.”

Mai mult de 22.000 de copii și elevi din România beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Cu ajutorul acestei finanțări semnificative, se va investi în educația următoarei generații prin sprijinirea profesorilor și educatorilor care se dedică personal pentru a oferi o educație de înaltă calitate în limba germană. Acest lucru va fi realizat prin intermediul unor programe de formare profesională și a manualelor școlare moderne, contribuind astfel la asigurarea unei educații pedagogice de înaltă calitate în limba germană în România.

Peer Gebauer a subliniat și importanța parteneriatului cu Fundația Saxonia, care s-a implicat încă de la început în sprijinirea cadrelor didactice din învățământul în limba germană din România. Acest parteneriat puternic are potențialul de a aduce beneficii semnificative pentru elevii și profesorii din România implicați în procesul de învățare a limbii germane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare