Germania susține cu hotărâre aderarea României la spațiul Schengen

POLITICĂ. Germania susține cu hotărâre aderarea României la spațiul Schengen, considerând că acest pas este în interesul atât al României, cât și al Germaniei și al întregii Uniuni Europene. Declarația a fost făcută de ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer, cu ocazia recepției organizate cu prilejul Zilei Unității Germane și Reunificării Germaniei din 3 octombrie 1990.

Ambasadorul Gebauer a subliniat că România a îndeplinit toate cerințele tehnice pentru a deveni parte a spațiului de liberă circulație europeană din zona Schengen. De asemenea, el a adăugat că majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene sprijină eforturile depuse de România și Bulgaria pentru a adera la Schengen și sunt dispuse să facă tot posibilul pentru a găsi o soluție în acest sens, cu scopul de a permite intrarea cât mai rapidă a celor două țări în acest spațiu.

Peer Gebauer a subliniat, de asemenea, importanța parteneriatului dintre România și Germania, descriind România ca pe un partener important și de încredere. Ambasadorul a exprimat mulțumirea sa față de sprijinul acordat de Guvernul României și de poporul român în relația cu Ucraina și Republica Moldova, precum și pentru consolidarea flancului estic al NATO. El a evidențiat faptul că România, în calitate de membru al Uniunii Europene și aliat NATO, joacă un rol constructiv și se concentrează pe găsirea soluțiilor în cadrul comunității europene și al NATO.

Diplomatul german a subliniat că această recepție marchează o ocazie de recunoștință profundă. El a amintit că reunificarea pașnică dintre Germania de Est și Germania de Vest nu a fost o certitudine și că acest moment istoric a fost posibil datorită acțiunilor curajoase ale oamenilor din fosta Republică Democrată Germană (RDG) și a altor țări est-europene, inclusiv România, care au luptat pentru libertate și democrație. Ambasadorul Gebauer a evidențiat, de asemenea, sprijinul oferit de partenerii europeni și de Statele Unite, subliniind recunoștința pentru acest sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare