Globurile de Aur 2023: Filmele ”The Fabelmans” şi ”The Banshees of Inisherin”, marile câştigătoare ale galei

DECERNĂRI. A fost cel de-al treilea Glob de Aur pentru regie câştigat de Steven Spielberg, 76 de ani, din 20 de nominalizări. El a mai câștigat trofeul pentru „Salvați soldatul Ryan” (1999) și „Lista lui Schindler” (1994). „The Fabelmans”, un film cu profunde note autobiografice, spune povestea unui adolescent din Arizona care aspiră să devină cineast.

Cea de-a 80-a gală de decernare a Globurilor de Aur s-a desfărșurat la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Evenimentul a fost prezentat de actorul de comedie Jerrod Carmichael. Comediantul și-a început discursul cu cuvintele: „Sunt gazda dumneavoastră Jerrod Carmichael și o să vă spun de ce sunt aici… Pentru că sunt negru!”.

Austin Butler, protagonistul peliculei “Elvis”, a fost desemnat cel mai bun actor într-un film dramatic şi le-a mulţumit văduvei cântăreţului Elvis Presley, Priscilla Presley, precum şi fiicei lor, Lisa Marie Presley, pentru sprijinul acordat în pregătirea acestui rol. El i-a mulţumit şi actorului Denzel Washington, care l-a recomandat regizorului filmului, Baz Luhrmann.

Cate Blanchett a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic, înregistrând cea de-a patra victorie a ei în această categorie, datorită rolului principal interpretat în filmul “Tar”.

Organizatorii galei din acest an au atribuit şi două premii onorifice. Astfel, în domeniul cinematografiei, actorul de comedie Eddie Murphy a primit prestigiosul trofeu Cecil B. DeMille, iar în domeniul producţiilor de televiziune, producătorul Ryan Murphy a fost recompensat cu Carol Burnett Award.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare