GLORIE EROILOR – Pe Dealul Sângeorgiului din Oarba de Mureș începe plantarea Parcului Memoriei Iernuțene

0
490

IN MEMORIAM. Pe Dealul Sângeorgiului, unde în 16 septembrie – 6 octombrie 1944 s-a dat Bătălia de la Oarba de Mureș, între Armata a 4-a română (condusă de neinspiratul general rus Serghei Trofimenco) și Divizia germană 8 Cavalerie SS (situată pe culmea dealului, în puncte puternic fortificate), va fi plantat Parcul Memoriei Iernuțene.

 

Astăzi, 3 noiembrie 2018, pe dealul Sângeorgiului din satul Oarba de Mureș, aparținător de orașul Iernut, se vor planta 100 de stejari în memoria eroilor care au căzut în una dintre cele mai sângeroase lupte pentru eliberarea Ardealului de Nord, soldată cu pierderea a 11.000 de vieți omenești.

 

Sâmbăta viitoare, în 10 noiembrie 2018, tot acolo, în noul Parc al memoriei iernuțene, se vor planta arbuști care vor forma numele localității Oarba de Mureș.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ