Google România – 13 ani în lumea tehnologiei

ANIVERSARE. Gigantul american Google împlinește 13 ani de prezență pe piața românească, marcând o evoluție impresionantă de-a lungul acestor ani. Cu această ocazie, logo-ul motorului de căutare Google a fost personalizat pentru a sărbători acest moment special, ilustrând o petrecere. Aniversarea marchează nu doar durata de existență a companiei, ci și contribuția semnificativă pe care Google a adus-o la evoluția tehnologiei și la schimbările în modul în care folosim internetul în viața de zi cu zi.

Google Inc. a fost fondată în 1998 de către doi studenți ai Universității Stanford, Larry Page și Sergei Brin, începând cu o investiție de 100.000 de dolari de la Andy Bechtolsheim, un co-fondator al Sun Microsystems. Numele “Google” provine de fapt de la “googol,” un termen inventat în 1938 de americanul Milton Sirotta, care desemna un număr extrem de mare, cu un 1 urmat de o sută de zerouri.

De-a lungul anilor, Google a devenit una dintre cele mai puternice mărci globale, cu o valoare evaluată la 86 miliarde de dolari SUA la sfârșitul anului 2007. Aproximativ 99% din veniturile companiei provin din publicitate. Google a dezvoltat o gamă variată de servicii și instrumente, de la Google Earth, care oferă imagini din satelit ale Pământului, la Gmail, sistemul său de e-mail, sau Google Chrome, navigatorul web. Cu servicii precum Google+, o alternativă la Facebook, Google a avut un impact semnificativ asupra modului în care utilizăm internetul și comunicația online.

În 2010, Google și-a extins prezența deschizând un birou în București, România, coordonat de Dan Bulucea. Cu mii de angajați și birouri în întreaga lume, Google rămâne un lider incontestabil în domeniul tehnologiei, inovând și oferind soluții pentru publicul larg și mediul de afaceri.

În prezent, Google continuă să se dezvolte și să-și extindă sfera de influență, construind noi produse și servicii care schimbă în mod constant modul în care interacționăm cu lumea digitală, promițând un viitor tehnologic plin de oportunități inovatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare