Grădina Zoologică are noi rezidenți

ZOO. Într-o mișcare care subliniază dedicarea față de conservarea speciilor amenințate, Grădina Zoologică din Târgu Mureș a primit recent trei femele de zimbru prin intermediul programului de schimb coordonat de Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice. Sosirea acestor animale marchează un moment semnificativ pentru instituția zoologică, care își consolidează astfel rolul de promotor al educației, a conservării zimbrilor și diversității genetice.

Un alt aspect remarcabil al programului a fost expedierea unui zimbru în Azerbaidjan, în cadrul unei inițiative de conservare și refacere a faunei din zona respectivă. Grădina Zoologică din Târgu Mureș, alături de alte instituții zoologice implicate în proiect, demonstrează astfel un angajament ferm față de programele de conservare și refacere a habitatelor naturale.

Grădina Zoologică din Târgu Mureș nu se limitează doar la prezentarea animalelor în captivitate, instituția își propune să contribuie la menținerea echilibrului ecologic și la educația publicului asupra importanței protejării speciilor vulnerabile. În lumina acestor eforturi, grădina zoologică devine nu doar o destinație recreativă, ci și un pol de conștientizare și acțiune pentru protejarea vieții sălbatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare