Grăsimi sănătoase pe care ar trebui să le adăugați în dieta voastră

SĂNĂTATE. Când vine vorba de menținerea unei diete sănătoase, nu toate grăsimile sunt create egale. Grasimile mononesaturate și grasimile polinesaturate, adesea denumite “grasimi bune”, sunt benefice pentru inimă și nivelul colesterolului. Prin încorporarea acestor grăsimi sănătoase în mesele zilnice, vă puteți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea generală. Iată cinci grăsimi nutritive pe care să le adăugați la dieta Dvs.:

1. Avocado

Avocado este un fruct delicios și versatil, ambalat cu grăsimi sănătoase. Un avocado mediu conține 21 de grame de grăsime și nouă grame de fibre. Pe lângă faptul că este o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, avocado oferă, de asemenea, substanțe nutritive esențiale. Bucurați-vă de ele ca o baie, răspândiți pe pâine prăjită cu un ou poșat sau încorporați-le în salate și piureuri.

2. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este un element de bază în bucătăria mediteraneană și o sursă fantastică de grăsimi mononesaturate. O porție de o uncie de măsline verzi, aproximativ echivalentă cu 14 măsline, conține patru grame de grăsime. Utilizați ulei de măsline pentru gătit, ca dressing pentru salată, sau stropiți-l peste pâine, pizza sau paste pentru un plus sănătos și aromat la mese.

3. Migdale

Migdalele nu sunt doar o gustare convenabilă și satisfăcătoare, ci și o sursă bogată de grăsimi sănătoase. O porție de o uncie de migdale, aproximativ 22 de nuci, conține 15 grame de grăsime. În plus, migdalele sunt bogate în vitamina E, oferind un impuls antioxidant benefic dietei.

4. Somon

Peștele gras precum somonul este renumit pentru conținutul său ridicat de acizi grași omega-3. Un file de somon de trei uncii conține aproximativ 11 grame de grăsimi, inclusiv grăsimi polinesaturate sănătoase pentru inimă. Acizii grași omega-3 oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea funcției cerebrale și reducerea inflamației.

5. Ouă

Ouăle sunt un aliment plin de nutrienți care include grăsimi sănătoase. Un ou foarte mare conține șase grame de grăsimi, care se găsesc în principal în gălbenuș. Contrar convingerilor anterioare, gălbenușul este, de fapt, locul în care se află cele mai multe dintre vitaminele și mineralele importante. Așadar, nu aruncați gălbenușul atunci când gătiți ouăle, deoarece acesta contribuie la valoarea nutritivă generală.

Încorporarea acestor cinci grăsimi sănătoase în dieta dumneavoastră poate avea un impact pozitiv asupra sănătății dumneavoastră generale. Nu uitați să le consumați cu moderație și ca parte a unui plan alimentar echilibrat. Alegând aceste grăsimi bune, puteți susține sănătatea inimii, îmbunătăți nivelul colesterolului și vă puteți bucura de o varietate de mese delicioase și nutritive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare