UMFST Târgu Mureș prima instituţie de învăţământ superior din România care oferă cursuri de Teqball

SPORT. Conducerea Federației Române de Teqball a făcut cunoscut miercuri faptul că UMFST “George Emil Palade” din Târgu Mureș se află în fruntea listei instituțiilor de învățământ superior din România care au introdus cursuri de Teqball. Aceste cursuri sunt oferite studenților de la Facultatea de Sport și beneficiază de prezența a doi antrenori sportivi de renume internațional.

Federația Română de Teqball, în colaborare cu Ministerul Educației și Ministerul Sportului, a pus în aplicare un proiect inovator în România. Acest proiect a constat în echiparea cu mese de Teqball a peste 100 de instituții de învățământ, școli și cluburi sportive, în scopul dezvoltării acestui sport în țară. Parteneriatul s-a derulat cu susținerea Federației Internaționale de Teqball.
La acest proiect s-au implicat 23 de universități cu facultăți de sport, iar UMFST Târgu Mureș a devenit prima instituție de învățământ superior din România în care studenții de la Facultatea de Sport au început să participe la cursuri specializate de Teqball. Aceștia beneficiază de îndrumarea a doi antrenori de Teqball, care sunt profesori de sport și au experiență în practicarea acestui sport. Cei doi antrenori se numesc Kinga Barabási și Hunor Kristaly și au fost studenți la UMFST Târgu Mureș.

Kinga Barabási, unul dintre antrenorii care vor preda Teqball la UMFST Târgu Mureș, este cea mai de succes jucătoare de Teqball din România. A obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice Europene de la Cracovia Malopolska 2023 în proba de simplu feminin și medalia de argint în proba de dublu feminin, în cadrul aceleiași competiții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare