GREU DE REZILIAT – Noua termocentrală de la Iernut va fi finalizată tot de spaniolii de la Duro Fulguero

0
827

S-AU ÎMPĂCAT. După ce a amânat de 4 ori rezilierea contractului de execuție a noii termocentrale de la Iernut de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, producătorul de gaze Romgaz a anunțat oficial că lucrările vor fi finalizate tot de asocierea formată din spaniolii de la Duro Fulguero SA și Romelectro SA, în acest sens urmând ca până în 2 iulie 2021 să fie făcut un act adițional – pentru că din 26 decembrie 2020 contractul a expirat.

 

După ce în decembrie 2020, Romgaz a anunțat că nu prelungeşte termenul de finalizare și că va rezilia contractul de execuție, acum, producătorul de gaze și energie electrică a precizat că asocierea formată din DuroFelguera SA și Romelectro SA s-a angajat să finalize CTE Iernut în timp util – ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că lucrările trebuie finalizate în acest an, pentru ca România să nu piardă cele 50 de milioane de euro din Planul Naţional de Investiţii.

 

Conform contractului din 2016, în valoare de 268 de milioane de euro + TVA (din care peste 66 de milioane de euro este finanțare europeană nerambursabilă), consorţiul spaniolo-român trebuia să finalizeze noua termocentrală de la Iernut la sfârşitul anului 2019: Duro Felguera trebuie să furnizeze echipamentele principale și să facă ingineria de bază, iar Romelectro trebuie să facă lucrările de construcţii-montaj, partea de inginerie de detaliu şi să livreze echipamentele auxiliare.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ