Gripa în retragere – România iese din alertă epidemiologică

SĂNĂTATE. Institutul Național de Sănătate Publică din România a emis o veste optimistă, anunțând că țara a ieșit din situația de alertă epidemiologică privind gripa. Această decizie vine în urma unei scăderi semnificative a numărului total de infecții respiratorii și a intensității activității gripale în ultimele trei săptămâni.

Cu toate acestea, în perioada cuprinsă între 26 februarie și 3 martie, s-au înregistrat aproximativ 1.500 de cazuri de gripă clinică. Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în București și în județele Brașov și Cluj.

În cadrul aceleiași perioade, autoritățile au confirmat șase noi decese asociate gripei, ceea ce a ridicat bilanțul total al deceselor la 97 începând cu debutul acestui sezon rece. Chiar dacă aceste cifre reprezintă o scădere semnificativă față de perioadele anterioare, ele subliniază importanța continuării vigilenței și a măsurilor preventive în fața amenințărilor la adresa sănătății publice.

În lumina acestei evoluții pozitive, autoritățile recomandă cetățenilor să rămână vigilenți și să continue să respecte măsurile de igienă și sănătate publică pentru a preveni răspândirea bolilor respiratorii, inclusiv gripa. De asemenea, încurajează populația să se vaccineze împotriva gripei, în special grupurile cu risc crescut, conform recomandărilor medicale.

Chiar dacă situația actuală indică o îmbunătățire a situației epidemiologice legate de gripă, este esențial ca atenția și eforturile să rămână concentrate asupra protejării sănătății publice și asigurării unui mediu sigur pentru toți cetățenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare