Grupul chinez Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. cumpără fabrica Alu Menziken din Satu Mare

ECONOMIE. Fabrica Alu Menziken din Satu Mare, membră a grupului Montana, a fost recent achiziționată de grupul chinez Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. Această tranzacție a fost anunțată de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a făcut parte din echipa internațională de avocați ce a asistat grupul chinezesc în această achiziție. Informația a fost publicată de Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Detalii despre tranzacție
Deși prețul exact al tranzacției nu a fost dezvăluit publicului, surse apropiate afacerii indică o valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Achiziția este supusă obținerii aprobărilor necesare din partea autorităților de reglementare.

Proiectul a fost coordonat de firma de avocatură HEUKING din Germania, care a acționat ca lead counsel, îndrumând activitatea consultanților juridici locali din Elveția, Austria și România.

Despre Alu Menziken și Montana Tech
Alu Menziken este o fabrică de prelucrare a aluminiului, specializată în produse de înaltă calitate pentru diverse industrii, inclusiv cea aeronautică și auto. Fabrica face parte din grupul Montana, fondat de antreprenorul austriac Michael Tojner. Montana Tech Components AG este cunoscut pentru inovațiile sale tehnologice și calitatea produselor oferite.

Profilul Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd.
Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. este un conglomerat industrial chinez cu activități diversificate, inclusiv în sectorul energetic, minerit și materiale de construcții. Achiziția Alu Menziken reprezintă un pas strategic pentru extinderea prezenței sale pe piața europeană și diversificarea portofoliului de producție.

Importanța tranzacției pentru piața românească
Această tranzacție subliniază interesul investitorilor chinezi în sectorul industrial românesc, consolidând relațiile economice dintre România și China. Investiția în Alu Menziken este de așteptat să aducă beneficii semnificative economiei locale, prin crearea de noi locuri de muncă și stimularea dezvoltării tehnologice.

Achiziția fabricii Alu Menziken de către Inner Mongolia Mengtai Group Co., Ltd. marchează o etapă importantă în peisajul industrial românesc. Această tranzacție demonstrează potențialul atractiv al României pentru investițiile internaționale și deschide noi oportunități de colaborare și dezvoltare pe piața globală.

Este de așteptat ca tranzacția să fie finalizată după obținerea tuturor aprobărilor necesare, aducând un nou capitol de creștere și inovație pentru fabrica Alu Menziken și industria românească de prelucrare a aluminiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare