GUVERN – Primul segment al autostrăzii Tîrgu Mureș – Ungheni, va fi făcut în parteneriat public-privat: începe… „până în 2020”

0
1494

INVESTIȚIE STRATEGICĂ. Guvernul Dăncilă a aprobat primul pachet de investiţii strategice, care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, după ce săptămâna trecută a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă care modifică legislaţia din acest domeniu.

 

În lista proiectelor aprobate de Guvern se află şi primul segment din autostrada Tîrgu Mureș – Ungheni, respectiv Târgu Neamţ – Ungheni, care va avea o lungime de circa 100 km şi se va finaliza cu un pod peste Prut, în regim de autostradă, prin care se va asigura legătura cu Republica Moldova.

 

Conform motivației de includere în primul pachet de investiţii strategice al Guvernului care vor fi realizate prin parteneriat public-privat, autostrada Tîrgu Mureş – Ungheni urmează să se lege de căile rutiere din vestul ţării prin autostrada Câmpia Turzii – Tîrgu Mureş. Lucrările de începere efectivă a edificării autostrăzii Tîrgu Mureș – Ungheni „e posibil să înceapă până în 2020”, conform vicepreşedintelui PSD pentru regiunea de Nord-Est, senatorul Doina Federovici.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ