Ioan Dorin Dăneșan (foto: rtv.net)

PROBE NELEGALE – Rechizitoriul în care fostul primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, era acuzat de fals în obținerea de fonduri europene, întors la DNA

CAZUL DĂNEȘAN. Rechizitoriul în care fostul primar din Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, era acuzat de fals în obținerea de fonduri europene a fost restituit DNA Tîrgu Mureș, în urma unei decizii a magistraților Curții de Apel Tîrgu Mureş, instanța de judecată constatând că toate probele administrate în cursul urmăririi penale au fost nelegal obţinute de procurorii anticorupție.

 

Decizia Curții de Apel este diametral opusă celei a Tribunalului Mureș, ai cărei magistrați au decis în urmă cu două luni că rechizitoriul DNA ar fi legal, dispunând începerea judecăţii lui Dăneșan (acesta a făcut însă contestație, iar rezultatul a fost cel comunicat de Curtea de Apel).

 

Dăneșan a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017, fiind acuzat de “tentativă de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene”.

 

În fapt, procurorii anticorupție susțineau că, în 2014, Dăneșan, la acea dată primar al municipiului Sighișoara, ar fi semnat pe proprie răspundere o declarație necesară într-un dosar de reabilitare a Colegiul Naţional „Mircea Eliade”. În declarația respectivă, Dăneșan susținea că nu a fost condamnat definitv în nicio speță privind conduita profesională. Acest fapt era fals, primarul de atunci al Sighișoarei fiind condamnat definitiv, în martie 2013, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

 

Ulterior semnării respectivei declarații, în noiembrie 2014, Dăneșan (PSD) și-a pierdut mandatul de primar al Sighișoarei din cauza condamnării din 2013, iar Primăria a retras cererea pentru finanțarea reabilitării unității de învățământ, care conținea declarația falsă.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare