MOBILIZARE – Armata, pompierii, jandarmii și voluntarii au evacuat cadavrele a 1.700 de porci din satul mureșean Căpușu de Câmpie

INTERVENȚIE. Pentru a preîntâmpina apariţia unor probleme de natură sanitară cauzate de incendiul produs la ferma de porci a firmei Europiglets Band SRL din satul Căpuşu de Câmpie (comuna Iclănzel), subprefectul Nagy Zsigmond, din postură de conducător al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureș (în lipsa unui prefect numit în județ, entitatea este condusă de Nagy), a dispus implicarea forțelor MApN și MAI în intervenția de îndepărtare a resturilor animale.

 

Vă reamintim că în 25 mai, după ora 13, la ferma de porci din Căpușu de Câmpie (care avea un efectiv de aproximativ 12.000 de animale, adăpostite în patru hale), una dintre cele mai moderne unităţi de creştere a porcinelor din Mureș, a izbucnit un incediu puternic care a compromis total una dintre hale (de 3.000 de metri pătrați) și care s-a soldat cu decesul a 1.000 de purcei și 700 de scroafe de reproducţie. La operațiunea de stingere a incendiului au acționat opt autospeciale (ale ISU Mureş și ale serviciile voluntare din Band, Luduş, Iclănzel, Iernut şi Săulia) și mai multe autocisterne.

 

Operațiunea de îndepărtare a resturilor animale s-a finalizat sâmbătă, 26 mai, și a implicat, conform ordinului, efective aparţinând Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureş, Unitatea Militară 01016 (de pompieri) și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Iclănzel. Resturile animale au fost preluate de o firmă de ecarisaj.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare