Guvernatorul DeSantis a fost reales în Florida în urma unei alegeri în forță

POLITICĂ. Ron DeSantis, guvernatorul republican, și-a demonstrat viabilitatea ca potențial contracandidat la prezidențiale, învingându-l pe Charlie Crist, un democrat cu o largă recunoaștere în acest stat, cu un procentaj de 59.4% la 40%.

Ron DeSantis a câștigat marți un al doilea mandat de guvernator al Floridei printr-o victorie detașată, potrivit The Associated Press, consolidând controlul republicanilor asupra puterii într-un stat care a fost cândva un câmp de luptă de prim rang, precum și propria sa reputație de candidat de top la președinție.

DeSantis a devenit guvernator în urmă cu patru ani, într-o competiție atât de strâns decisă, cu doar 32.463 de voturi, încât a fost nevoie de o renumărare a voturilor.

Într-un discurs de victorie energic, adresat în mod clar unei audiențe naționale, sunând foarte mult ca un candidat care vizează o funcție mai înaltă, DeSantis a prezentat Florida ca pe un far și pe el însuși ca pe un lider transformator care a înclinat decisiv statul spre dreapta.

“Supraviețuirea experimentului american necesită o renaștere a adevăratelor principii americane”, a spus el la Centrul de Convenții din Tampa. “Florida a dovedit că se poate face acest lucru. Oferim o rază de speranță că încă ne așteaptă zile mai bune”.

Magnitudinea victoriei domnului DeSantis a fost greu de supraestimat. Rezultatele neoficiale îl arătau marți seară cu un avans de aproape 20 de puncte procentuale, cu ușurință cea mai mare marjă a unui candidat republican la funcția de guvernator din istoria modernă a Floridei. Fostul guvernator Jeb Bush a câștigat cu 13 puncte în 2002.

Spre deosebire de candidații din trecut la nivel statal, care și-au moderat pozițiile pentru a se adresa centrului unui electorat divizat, DeSantis a făcut campanie ca un războinic cultural neapologetic, dispus să lupte împotriva “stângii treze” și ca un executiv curajos, dornic să sfideze experții în sănătate publică în timpul pandemiei de coronavirus.
Era atât de încrezător în victorie încât și-a petrecut o parte din ultimele săptămâni călătorind în afara statului pentru a participa la evenimente politice pentru alți candidați republicani.

Victoria lui DeSantis a fost atât de zgomotoasă, încât părea că nu va face decât să încurajeze și mai mult o candidatură la Casa Albă. Când le-a mulțumit susținătorilor, el le-a spus că au “rescris harta politică” și au asigurat o “victorie pentru totdeauna”.
Trump a câștigat Florida cu aproximativ 3 puncte procentuale în 2020.

“Florida a fost un refugiu al bunului-simț atunci când lumea a luat-o razna”, a spus dl DeSantis. “Am stat ca o citadelă a libertății pentru oamenii din întreaga țară și, de fapt, din întreaga lume. Ne-am confruntat cu atacuri. Am încasat loviturile. Am înfruntat furtunile. Dar am rămas pe poziții. Nu am dat înapoi. Am avut convingerea de a ne ghida și am avut curajul de a conduce.”

Dl Early, care este, de asemenea, un susținător al lui Trump, a declarat că s-ar confrunta cu o “decizie dificilă” dacă dl DeSantis ar candida împotriva lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare