Guvernul a aprobat ca 27 de unități medicale să fie construite, renovate și dotate prin PNRR

DEZVOLTARE. Guvernul a aprobat, miercuri, lista celor 27 de unități medicale sau spitale publice care vor fi construite, renovate și dotate cu finanțare parțială prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, este vorba despre investiții care vizează furnizarea de noi servicii medicale, îmbunătățirea calității serviciilor existente, precum și investiții în echipamente medicale pentru infrastructura medicală nou construită sau renovată și pentru care România are la dispoziție peste 2,1 miliarde de euro prin PNRR.
“Toate acestea includ aproape 3.000 de paturi în unități cu eficiență energetică crescută și peste 10.000 de paturi dotate, inclusiv cu echipamente digitalizate”, informează sursa citată.

Guvernul adaugă că un procent important din obiectivele de investiții nou construite vor înlocui clădiri existente cu risc seismic ridicat, cum este cazul Institutului C.C Iliescu din București, care va fi construit în întregime.

Guvernul informează că, în urma evaluării, prin procesul-verbal al Comisiei de evaluare, lista celor 27 de obiective de investiții aprobate pentru finanțare prin PNRR a fost postată pe site-ul Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR, în data de 11 ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare