Guvernul anunță noile condiții pentru accesarea programelor de creditare Student Invest și Family Start

CREDITE. Guvernul României a dezvăluit noile condiții pentru persoanele interesate de accesarea programelor guvernamentale de creditare Student Invest și Family Start. Aceste programe, concepute pentru a sprijini studenții și familiile în nevoie, sunt oferite în colaborare cu mai multe bănci partenere din țară.

Cele două programe de creditare, Student Invest și Family Start, sunt implementate în prezent prin intermediul unor bănci partenere selectate, printre care se numără Banca Centrală Cooperatistă CREDITCOOP, CEC Bank, Exim Banca Românească, Libra Internet Bank și Techventures Bank.

Recent, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat că aceste programe vor continua să primească susținere bugetară și în anul 2024, fapt ce vine în întâmpinarea nevoilor financiare ale populației.

Prin intermediul acestor programe, guvernul oferă mai multe beneficii importante, precum garanții de stat de până la 80% pentru împrumuturile acordate de către bănci, comisioane subvenționate acoperite integral, și dobânzi reduse, diferențiate în funcție de program.

Programul Student Invest este destinat persoanelor cu vârste între 18 și 40 de ani, care sunt studenți la instituții de învățământ superior din România. Valoarea maximă a creditului este de 75.000 lei, iar plafonul total al garanțiilor de stat este de 250 milioane lei.

Pe de altă parte, Programul Family Start se adresează persoanelor între 18 și 45 de ani care își întemeiază o familie, sau persoanelor care formează o familie, în care cel puțin unul dintre beneficiari se încadrează în criteriul de vârstă. Valoarea maximă a creditului este de 150.000 lei, iar plafonul total al garanțiilor de stat este, de asemenea, de 250 milioane lei.

Cheltuielile eligibile acoperite de aceste programe includ taxele de studii, cărțile și rechizitele școlare, costurile legate de participarea la evenimente științifice și concursuri, plata chiriei, costurile cu spitalizarea și intervențiile medicale, achiziționarea de autoturisme, calculatoare, echipamente medicale și multe altele.

Astfel, programele de creditare Student Invest și Family Start continuă să fie un sprijin semnificativ pentru studenți și familii în nevoie, oferindu-le oportunitatea de a accesa finanțare la condiții avantajoase și garantându-le posibilitatea de a-și îndeplini diversele nevoi și obiective financiare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare