Guvernul României semnează o scrisoare de intenție cu Raytheon pentru fabricarea rachetelor SkyCeptor în țară

COLABORARE. Electromecanica Ploieşti, filială a Companiei Naţionale Romarm, a semnat o scrisoare de intenţie cu Raytheon Missiles&Defense pentru a începe colaborarea în producţia rachetelor interceptoare SkyCeptor în România, conform informațiilor oferite de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) și raportate de Agerpres.

Ceremonia de semnare a avut loc la sediul MEAT, cu prezența ministrului Ştefan-Radu Oprea și a altor experţi din cadrul instituţiei. Scrisoarea de intenţie urmează un memorandum de înțelegere semnat în 2022, prin care Raytheon Missiles&Defense și Electromecanica S.A. au început discuții pentru producția rachetelor SkyCeptor în România, iar acum marchează un pas procedural în stabilirea cadrului de cooperare.

Conform site-ului Raytheon, SkyCeptor reprezintă un interceptor kinetic cu capacitate de apărare anti-rachetă balistică și de croazieră, cu rază lungă de acțiune, compatibil cu standardele USA și NATO. Această rachetă ar putea fi integrată în cadrul sistemului Patriot.

În cadrul întâlnirii, ministrul Ştefan-Radu Oprea a subliniat necesitatea investițiilor, schimbului de tehnologie și cunoștințelor în industria de apărare românească. De asemenea, el a menționat că semnarea acestei scrisori de intenţie este o dovadă suplimentară a funcționării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii și evidențiază interesul României de a consolida relațiile bilaterale în mai multe domenii, așa cum se menționează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare