Halterofilele Loredana Toma și Mihaela Cambei calificate la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024. Halterofilele Loredana Toma și Mihaela Cambei au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor concura la categoriile 71 kg, respectiv 49 kg. Anunțul a fost făcut vineri de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook, ridicând numărul sportivilor români calificați la acest prestigios eveniment la 88.

Performanțele Loredanei Toma
Loredana Toma, în vârstă de 28 de ani, a obținut calificarea datorită clasării pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere la categoria 71 kg, fiind cea mai bine clasată halterofilă din Europa. Toma are un palmares impresionant, incluzând trei medalii de aur la Campionatele Mondiale din Anaheim (SUA) în 2017, două medalii de aur la Bogota (India) în 2022, și multiple alte medalii la competiții internaționale de prestigiu. De asemenea, ea a fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Performanțele Mihaelei Cambei
Mihaela Cambei, aleasă cea mai bună halterofilă din Europa în 2023, va concura la Paris 2024 în categoria 49 kg. Românca ocupă locul 5 în ierarhia mondială și este cea mai bine clasată sportivă din Europa la categoria ei de greutate. Cambei este triplă campioană europeană de seniori în 2023 și 2024 și a obținut medalii de argint și bronz la Campionatele Mondiale din 2022 și 2023. Ea este legitimată la CSM Onești și va participa la prima ei ediție de Jocuri Olimpice.

Sportivii români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
În acest moment, Team Romania are 88 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, care vor concura la 13 sporturi diferite. Printre aceștia se numără:

Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).
Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber).
Box (1): Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg).
Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 – 500 m).
Canotaj (45 locuri cotă): echipele masculine și feminine de simplu vâsle, dublu vâsle, dublu rame, patru rame, patru vâsle și 8+1.
Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă pentru echipa feminină și Andrei Muntean.
Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan.
Haltere (2): Mihaela Cambei (categoria 49 kg) și Loredana Toma (categoria 71 kg).
Lupte (4): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, categoria 53 kg), Kriszta Tunde Incze (lupte libere, categoria 62 kg), Cătălina Axente (lupte libere, categoria 76 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, categoria 130 kg).
Polo pe apă (13): echipa masculină.
Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă).
Tenis de masă (4): echipa feminină și Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt).
Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Calificarea Loredanei Toma și a Mihaelei Cambei la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 reprezintă un succes major pentru sportul românesc, consolidând prezența României la acest prestigios eveniment. Cu un număr total de 88 de sportivi calificați, România este bine reprezentată și pregătită să concureze pentru medalii la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare