HANDBAL – Cu toate cele patru mureșence pe teren în meciul cu Slovenia, România a ratat calificarea la Campionatul Mondial

DEZAMĂGITOR. După prestația dezamăgitoare din grupele preliminare ale Campionatului European de handbal Under 17 din Slovenia, când au pierdut toate partidele clasându-se pe ultimul loc (cu Ungaria, Austria și Slovacia), România mai avea o singură șansă de a se califica la Mondialele din 2020 din China: să se claseze pe locul 9, obiectiv pentru care trebuia să aibă o succesiune de patru victorii cu echipe mai slab cotate (Croația, Spania, Slovenia și Muntenegru).

 

Au urmat două victorii (cu Croația și Spania) și calificarea în meciurile de clasament pentru locurile 9-12, unde, însă, au pierdut primul meci, cel cu țara-gazdă a Europenelor, Slovenia, ratând ultimul obiectiv pe care-l puteau atinge la această comeptiție (calificarea la Mondiale). Este pentru prima dată în ultimul deceniu când o naţională din handbalul feminin, indiferent de categoria de vârstă, ratează prezenţa la un Campionat Mondial.

 

România a pierdut aseară, cu 23-20 (11-10), meciul din Sala Golovec cu elevele antrenorului Boris Čuk, ratând o victorie care le-ar fi permis să joace pentru locul 9, ultimul calificant la Mondialele din 2020. Pentru România au înscris Gogîrlă (8 goluri), Borș (4 goluri), Sandu și Voica (câte 3 goluri), Ion și Necula (câte 1 gol). În acest meci au evoluat toate cele patru mureșence din lotul României (Corina Elena Romina Lupei – extremă stânga, Carla Ariana Lăcătuș – coordonator de joc, Bianca Andreea Țîrle – pivot Sarah Darie – pivot).

 

Sâmbătă, 10 august, de la ora 17, tot în sala Golovec, România întâlnește Slovacia în meci pentru locul 11, dar, așa cum a subliniat antrenoarea Maria Rădoi Constantin, “turneul este deja terminat pentru noi, chiar dacă mâine (n.red., astăzi) vom avea un alt meci”. În grupele preliminare, cele două echipe s-au mai întâlnit, meciul sfârșindu-se cu victoria suprinzătoare a Slovaciei 31-30 (16-17).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare