HANDBAL – Mureșencele Țîrle și Lupei, 5 goluri în meciul de adio de la Campionatul European: România, locul 11

0
264

CAMPIONATUL EUROPEAN. În ultimul meci al României la Campionatul European de handbal feminin Under 17 din Slovenia, naționala noastră a câștigat cu 27-24 (14-11) cu Slovenia, încheind competiția pe locul 11 și ratând prezența la Campionatul Mondial din 2020 din China. Meciul cu slovacele a contat doar pentru statistică.

 

Româncele, care le-au avut pe teren și pe mureșencele Țîrle, Lupei, Lăcătuș și Darie, au condus în permanență, de regulă cu 3-4 goluri, fiind egalate la 24 cu 4 minute înainte de final, dar reușind să câștige grație unui forcing mai bun decât al adversarelor. Pentru România au înscris Gogîrlă (16 goluri – MVP-ul partidei), Țîrle (3 goluri), Sandu și Lupei (câte 2 goluri), Coman, Ion și Necula (câte 1 gol).

 

În cele 7 meciuri disputate la Campionatul European, cele patru mureșence de la CSM din lotul național (Corina Elena Romina Lupei – extremă stânga, Carla Ariana Lăcătuș – coordonator de joc, Bianca Andreea Țîrle – pivot Sarah Darie – pivot) și au înscris pentru România 35 de goluri: Lupei 15 goluri, Țîrle 10 goluri, Lăcătuș 6 goluri și Darie 4 goluri.

 

Competiția a fost câștigată de Ungaria, care s-a impus în finala cu Suedia cu 28-24 (13-9), medalia de bronz revenind Franței, care a dispus în finala mică de Danemarca (28-21, la pauză 15-9).

 

Andrei TUDORAN

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ