HANDBAL – Mureșencele Țîrle și Lupei, 5 goluri în meciul de adio de la Campionatul European: România, locul 11

0
38

CAMPIONATUL EUROPEAN. În ultimul meci al României la Campionatul European de handbal feminin Under 17 din Slovenia, naționala noastră a câștigat cu 27-24 (14-11) cu Slovenia, încheind competiția pe locul 11 și ratând prezența la Campionatul Mondial din 2020 din China. Meciul cu slovacele a contat doar pentru statistică.

 

Româncele, care le-au avut pe teren și pe mureșencele Țîrle, Lupei, Lăcătuș și Darie, au condus în permanență, de regulă cu 3-4 goluri, fiind egalate la 24 cu 4 minute înainte de final, dar reușind să câștige grație unui forcing mai bun decât al adversarelor. Pentru România au înscris Gogîrlă (16 goluri – MVP-ul partidei), Țîrle (3 goluri), Sandu și Lupei (câte 2 goluri), Coman, Ion și Necula (câte 1 gol).

 

În cele 7 meciuri disputate la Campionatul European, cele patru mureșence de la CSM din lotul național (Corina Elena Romina Lupei – extremă stânga, Carla Ariana Lăcătuș – coordonator de joc, Bianca Andreea Țîrle – pivot Sarah Darie – pivot) și au înscris pentru România 35 de goluri: Lupei 15 goluri, Țîrle 10 goluri, Lăcătuș 6 goluri și Darie 4 goluri.

 

Competiția a fost câștigată de Ungaria, care s-a impus în finala cu Suedia cu 28-24 (13-9), medalia de bronz revenind Franței, care a dispus în finala mică de Danemarca (28-21, la pauză 15-9).

 

Andrei TUDORAN

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here