HERALDICĂ – Stemele a trei comune mureșene au fost aprobate de Guvern

0
145
Comuna Bereni, județul Mureș

APROBARE. Astăzi, 3 mai, Guvernul va aproba stemele comunelor mureșene Bereni, Corunca şi Crăciuneşti. Este a doua încercare de acest fel, prima având loc la sfârșitul anului trecut când proiectul de hotărâre care viza aprobarea stemelor celor trei comune din județul Mureș includea și stemele comunelor Ideciu de Jos și Șincai.

 

Stemele comunelor Bereni și Corunca au fost realizate (de arhitect Ana-Maria Crișan, grafician heraldist atestat) încă din anul 2014, iar stema Crăciuneștiului în 2016. Conform legii (102/1992), „stemele judeţelor, municipiilor, oraşelor şi comunelor se aprobă de Guvern la propunerea consiliilor judeţene sau, după caz, a consiliilor locale, cu avizul Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie”.

 

Proiectele de stemă a celor trei comune mureșene s-au discutat de comisia judeţeană formată din specialişti (în istorie, heraldică, sociologie, economie, folclor etc.), au fost supuse dezbaterii publice și au fost avizate de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române. Ultimul aviz este cel al Guvernului.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ