Hidroelectrica din România ar fi renunțat la oferta pentru divizia de furnizare a CEZ, invocând “instabilitatea reglementărilor”

ENERGIE. Grupul hidroenergetic Hidroelectrica, controlat de stat, cel mai mare producător de energie din România, renunță la planul de a cumpăra brațul de distribuție a energiei electrice al grupului CEZ în România – CEZ Vânzare (deținut în prezent de Macquarie Infrastructure and Real Assets MIRA), potrivit Ziarul Financiar, care citează surse convergente familiare cu discuțiile.
 
Printre motivele invocate se numără și instabilitatea legislativă de pe piața de energie, un argument destul de incomod în contextul în care Hidroelectrica este o companie de stat, iar statul însuși face legislația în domeniul energetic – dar nu mai puțin relevant având în vedere lipsa de coordonare între acțiunile statului.
 
Compania a amânat o decizie finală la începutul lunii octombrie, după ce Consiliul de Supraveghere al companiei a aprobat în raportul semestrial oferta Hidroelectrica în procesul de achiziție a CEZ Vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare