Horațiu Gorea

HOTĂRÂRE – Horațiu Gorea va fi repus pe funcția de director al Grădinii Zoologice Târgu Mureș, în urma unei decizii definitive a instanței de judecată

DIRECTOR LA ZOO. Miercuri, 4 noiembrie 2020, Curtea de Apel Mureș a decis, printr-o hotărâre definitivă, reintegrarea lui Horațiu Simion Gorea în postul de director la Serviciul Public Administraţia Grădinii Zoologice Târgu Mureş.

 

De asemenea, din cauza unei decizii asumate de fostul primar Dorin Florea, de eliminare a lui Horațiu Gorea (59 de ani) din funcția de director, Primăria îi va plăti lui Gorea, din banii orașului, toate drepturile financiare de care a fost privat începând din 23 iulie 2019 și până la data reintegrării efective în funcția de director, indexate cu indicele de inflație (practic, i se plătesc salariile şi toate celelalte drepturi cuvenite funcţiei de director la Zoo). În plus, tot din banii orașului i se vor plăti lui Gorea 2.000 de lei, cu titlul de cheltuieli de judecată (parțiale).

 

Gorea a condus activitatea Grădinii Zoologice Târgu Mureș în perioada 2014-2019, când, în urma subfinanțării acesteia, pentru a trage un semnal de alarmă asupra situației pe care a prezentat-o public ca fiind “dezastruoasă”, și-a înaintat demisia (în luna mai 2019).

 

Ulterior, în termenul prevăzut de lege, Gorea a revenit asupra deciziei de a demisiona, însă Florea a refuzat să țină cont de acest aspect și l-a numit în funcția de director la Zoo Târgu Mureș pe Pavel Dumitru, fost șef al al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș, reciclat de fostul primar ca șef la Piețe (administrator al SC Administrator Imobile și Piețe SRL) și apoi adjunct la Poliția Locală.

 

După ce Gorea a fost scos pe linie moartă, acesta a început procesele cu Primăria Târgu Mureș. Au durat mai bine de un an (nici nu s-au finalizat toate), iar inițial, la Tribunalul Mureș, la finalul anului trecut, s-a dispus integrarea lui în funcția de inspector specialitate IA la Formaţia de administrare fond forestier şi spaţii verzi din cadrul Serviciului public administrarea serelor, parcurilor şi zonelor verzi. Adică l-au pus paznic la copaci. Gorea a insistat și a avut, în final, câștig de cauză.

 

Surse msnews apropiate de noua conducere a Primăriei Târgu Mureș au precizat că “Gorea va fi repus pe funcția de director la Zoo, probabil în câteva zile, pentru că o hotărâre definitivă a instanței de judecată nu este discutabilă. Oricum, omul își va primi toți banii pe perioada în care fostul primar l-a lăsat să stea acasă, în loc să muncească”.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare