IARNĂ – Și Iernut și-a făcut calculele pentru deszăpezire: 50.000 de lei, dar oferă 39.000 de lei + TVA, până în martie 2019

DESZĂPEZIRE. Iarna trecută, administrația din orașul mureșean Iernut a executat deszăpezirea cu firma Schuster Ecosal SRL din Sighișoara și în regie proprie – a licitat lucrarea, împărțind deszăpezirea în oraș și satele aparținătoare în șase loturi, anunțând că oferă puțin peste 10.000 de lei. În acest an, din calculele administrației publice (cuprinse în Programul de măsuri pentru intervenții la situațiile de urgență) a rezultat că pentru cheltuieli aferente combustibililor, lubrefianților, antiderapantului (nisip, sare și pietriș), piese de schimb și plata personalului care va deservi utilajele este necesară suma de 50.000 de lei.

 

În această sumă nu intră deszăpezirea aleilor pietonale din dreptul caselor și a blocurilor, acestea fiind în atribuția proprietarilor, conform unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2002, iar trotuarele din oraș vor fi deszăpezite de serviciul de gospodărire din subordinea Primăriei.

 

Cea mai importantă parte a serviciului public de deszăpezire va fi achiziționat prin cumpărare/atribuire directă, suma oferită de oraș fiind de 39.000 de lei + TVA (conform caietului de sarcini) pentru 390 de ore de activitate (estimativ, pe cele trei loturi care cuprinde orașul și cele șase sate aparținătoare).

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare